Beugelsdijk en Clasie ook genoemd in onderzoek naar illegale goksite

Reacties

Veel Nederlandse profvoetballers worden genoemd in het onderzoek naar Edobet, een illegale goksite die volgens justitie wordt gerund door de criminele organisatie van de Haagse godfather Piet S. Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek van het AD. Tom Beugelsdijk en Jordy Clasie werden eerder ook al in verband gebracht met andere overtredingen van de gokwet.

Beugelsdijk en Clasie ook genoemd in onderzoek naar illegale goksite
© Pro Shots

Beugelsdijk zou eind vorig seizoen bewust een gele kaart gepakt hebben, meldde de NOS destijds. De verdediger van Sparta Rotterdam sprak de beschuldigingen echter tegen. Ook vorig seizoen werd Clasie (AZ) voor twee wedstrijden geschorst wegens het afsluiten van ongeoorloofde weddenschappen. Volgens de reglementen is het voor een profvoetballer verboden geld in te zetten op wedstrijden in een competitie waarin hij zelf uitkomt, ook als het om duels van andere clubs gaat. Clasie zat de schorsing uit toen hij geblesseerd was, zijn naam werd in het gepubliceerde vonnis weggehaald. Omdat de clubnaam wel werd genoemd, werd echter al snel bekend dat het om de middenvelder ging.

In een onderzoek van het AD naar Edobet komen Beugelsdijk en Clasie opnieuw naar boven. Beugelsdijk zou zich op 13 april 2017 zelfs ingekocht hebben in het illegale gokbedrijf, na het beëindigen van zijn professionele loopbaan zou hij aandelen van Edobet krijgen. Hetzelfde geldt overigens voor zijn boezemvriend Aaron Meijers, destijds zijn ploeggenoot bij ADO Den Haag en nu bij Sparta Rotterdam. Clasie, die tijdens afgelopen interlandperiode zijn rentree maakte in de selectie van het Nederlands elftal, zou alleen maar gegokt hebben bij Edobet. In januari en februari 2019 maakte hij in totaal liefst 30 duizend euro over.

Eerder werden Dirk Kuijt en Wesley Sneijder al in verband gebracht met Edobet, maar het zijn niet de enige voetballers die gegokt zouden hebben bij de illegale goksite. Verschillende spelers die in de Eredivisie spelen of speelden komen in het onderzoek naar voren.

Bekijk hier al onze video's
Meer T. Beugelsdijk
Meer over T. Beugelsdijk
Meer J. Clasie
Meer over J. Clasie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.