Spaanse media zien bijzonder moment in Camp Nou bij wissel De Jong

Reacties

Frenkie de Jong wordt volgens Spaanse media met de week belangrijker voor Barcelona, ook bij de fans kan de Nederlander niet meer stuk. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Cádiz kreeg de Oranje-international een staande ovatie toen hij in de tweede helft gewisseld werd.

Spaanse media zien bijzonder moment in Camp Nou bij wissel De Jong
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 0
Cádiz
Cádiz

'Laat het feest maar doorgaan', kopt Sport maandag. Het dagblad doelt daarmee op de huidige topvorm van Barça, dat in 22 competitieduels slechts zeven tegengoals kreeg: een La Liga-record. De Catalanen staan acht punten voor op achtervolger Real Madrid en leden op 16 oktober hun laatste nederlaag in La Liga: uit tegen Real.

'Ferran Torres schitterde, Sergi Roberto speelde als Pedri en Lewandowski wist weer te scoren', aldus de Catalaanse krant. Sport was ook positief gestemd over De Jong, die na ruim een uur naar de kant werd gehaald door trainer Xavi Hernández. 'Frenkie was weer de spil van het elftal en ging ook nog af en toe op avontuur. Omdat hij in een wat teruggetrokken rol speelde, moest hij vooral het tempo bij Barça bepalen.'

Staande ovatie
El Mundo Deportivo zag dat de toeschouwers in Camp Nou massaal gingen staan toen De Jong naar de kant ging. 'Het was een staande ovatie die heel veel zegt. Frenkie kreeg een daverend applaus waarmee duidelijk werd hoe sterk de band is tussen de Nederlander en de Barça-supporters. Het was ook zo overweldigend dat Frenkie besloot te reageren.'

'Frenkie heeft uitstekende wedstrijden gespeeld en de twijfels over zijn invloed op het spel van Barcelona en zijn rol in het team zijn allang verdwenen. Vanwege Pedri's afwezigheid moest hij nog meer de balans bewaken en daarin slaagde hij', aldus Mundo Deportivo. Barcelona speelt over drie dagen in de Europa League op Old Trafford de return in de tussenronde tegen Manchester United.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
5
Villarreal
38
19
7
12
59-40
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.