Xavi geeft uitleg over wissel 'essentiële' Frenkie de Jong

Reacties

Frenkie de Jong heeft net als Robert Lewandowski zondag het einde van de wedstrijd van Barcelona niet gehaald. Trainer Xavi wilde daarmee een Pedri-scenario voorkomen.

Xavi geeft uitleg over wissel 'essentiële' Frenkie de Jong
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 0
Cádiz
Cádiz

De Jong was zondag de eerste die door Xavi naar de kant werd gehaald. Voor de Oranje-international was het duel met Cádiz na ruim een uur gespeeld, zoals Lewandowski een kwartier voor tijd werd gewisseld.

De twee wissels waren niet zozeer ingegeven door de naderende return tegen Manchester United, dat donderdag in de Europa League Barcelona ontvangt. 'Ik heb meer gedacht aan het aantal speelminuten', wees Xavi naar belasting voor De Jong en Lewandowski. Na doelman Marc-André Ter Stegen hebben zij de meeste minuten binnen de lijnen gestaan bij Barcelona.

Xavi waakt voor overbelasting van zijn belangrijke krachten. 'Frenkie en Robert zijn twee essentiële spelers. Ik besloot ze wat rust te geven aan het einde', gaf de trainer uitleg. 'Ze hebben veel minuten op hun naam staan. En tegen United viel Pedri uit. We kunnen het niet hebben dat er meer spelers wegvallen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.