Specialiteit van het huis brengt Barcelona weer op acht punten van Real

Barcelona heeft zondagavond zijn zevende competitiezege op rij geboekt. Sprankelend was het niet, maar Cádiz werd in Camp Nou verslagen door twee treffers in de eerste helft én de specialiteit van het huis: de clean sheet.

Barcelona
Barcelona
2 - 0
Cádiz
Cádiz

Sergio Busquets was terug in de selectie maar begon nog op de bank. Frenkie de Jong speelde daardoor controlerend op het middenveld, met Sergi Roberto en Gavi voor zich. Barça domineerde, maar schrok wel even toen Roger Martí de gasten op 0-1 leek te zetten. De vlag was echter al omhoog voor buitenspel.

In de slotfase van de eerste helft brak Ferran Torres de wedstrijd open. Na een knappe individuele actie gaf hij de bal voor: Robert Lewandowski kopte in, maar zijn inzet werd nog van de lijn gehaald. Sergi Roberto was alert bij de rebound: 1-0.

Een minuut later was dat duo ook verantwoordelijk voor de 2-0. Roberto bediende Lewandowski die vanaf randje zestien scoorde met een droge schuiver. De Poolse spits is zo direct betrokken bij 21 doelpunten in zijn eerste negentien duels in La Liga. Voor Roberto was het de eerste keer ooit dat hij een doelpunt én assist leverde in één wedstrijd. Daar had hij 221 pogingen voor nodig.

In de tweede helft werd er nog een doelpunt van Martí afgekeurd, ditmaal omdat Marc-André ter Stegen gehinderd werd bij een hoekschop. Barcelona had de wedstrijd lang onder controle en dus besloot Xavi om sterkhouders als De Jong en Lewandowski wat rust te gunnen. Beiden verlieten het veld onder groot applaus.

Cádiz werd daardoor wakker geschud en testte Ter Stegen nog een aantal keer. De Duitser bleef met tot twee keer toe behulp van de paal overiend en behield zo zijn clean sheet, alweer zijn zeventiende (!) in 22 La Liga-wedstrijden dit seizoen. Barça heeft zo nog altijd slechts zeven doelpunten geïncasserd, met afstand het laagste aantal van alle clubs in Europa.

In de slotfase maakte de achttienjarige Ángel Alarcón nog zijn debuut. Door de zege op Cádiz vergroot de ploeg van Xavi de voorsprong op Real Madrid weer naar acht punten.