Spaanse media bedanken Piqué en speculeren al over opvolger

Reacties

Gerard Piqué zorgde donderdagavond voor een behoorlijke verrassing, door aan te kondigen dat hij na de wedstrijd van zaterdag tegen Almería stopt met betaald voetbal. De Spaanse kranten staan daar op vrijdag uiteraard uitgebreid bij stil én speculeren alvast over een opvolger.

Spaanse media bedanken Piqué en speculeren al over opvolger
© Pro Shots

Piqué (35) zet een punt achter een loopbaan waarin hij onder meer wereldkampioen én Europees kampioen werd met Spanje. Hij won bovendien vier keer de Champions League (drie keer met Barcelona, een keer met Manchester United) en zal de geschiedenis ingaan als een van de beste Spaanse verdedigers aller tijden.

Dit seizoen kwam Piqué al een stuk minder vaak aan de bak bij Barcelona, de club waar hij werd opgeleid en sinds 2008 (na een uitstapje bij United) onafgebroken voor speelde. Als hij zaterdag nog speelminuten maakt tegen Almería, en dat zal uiteraard wel gaan gebeuren, dan eindigt hij op 616 wedstrijden in Barcelona 1. Daarmee staat hij in de topvijf van spelers met de meeste wedstrijden voor de club.

Het contract van Piqué loopt nog tot medio 2024 door, maar er wordt gewerkt aan het ontbinden van deze verbintenis. De Spaanse media staan uiteraard uitgebreid stil bij het plotselinge pensioen van Piqué, die op de voorpagina's van alle grote sportkranten staat. 'Piqué, de legende die altijd deed wat hij voelde', kopt Mundo Deportivo boven een verhaal over de mandekker. Op de voorpagina verwijst de Catalaanse krant met 'Se Va' (hij gaat) naar de beroemde uitspraak van Piqué over Neymar, die ooit beweerde dat de aanvaller bij Barcelona zou blijven ('Se Queda'). Uiteindelijk ging Neymar echter toch naar Paris Saint-Germain.

Bij Marca hadden ze hetzelfde idee als bij Mundo Deportivo. SPORT bedankt Piqué voor wat hij voor het Spaanse voetbal heeft betekend en AS pakt uit met de belofte dat de verdediger ooit nog wel zal terugkeren bij Barcelona, zij het in een andere functie. 

Opvolger
Nu Piqué ermee stopt, is de verwachting dat Barcelona in januari een nieuwe centrale verdediger zal aantrekken. Volgens Mundo Deportivo en SPORT is het duidelijk dat Iñigo Martínez van Athletic Club bovenaan de verlanglijst staat. Zijn naam werd in de zomer ook al genoemd, maar toen bleek een transfer niet haalbaar te zijn. In januari zal Barcelona een nieuwe poging wagen.

Martínez beschikt over een aflopend contract bij Athletic en wil volgens de Catalaanse sportkranten niet bijtekenen, omdat hij zijn zinnen heeft gezet op een verhuizing naar Barcelona. Sterker nog: volgens SPORT is er zelfs al een persoonlijk akkoord bereikt over een meerjarig contract. Nu moet Barcelona het nog met Athletic eens worden over de transfervoorwaarden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.