Grote verrassing: Piqué stopt met voetballen

Reacties

Gerard Piqué stopt met voetballen, dat heeft de 35-jarige centrumverdediger van Barcelona donderdagavond zelf bekend gemaakt. De wedstrijd tegen Almería in Camp Nou van aanstaande zaterdag is zijn laatste in het stadion waar hij sinds 2008 onafgebroken te bewonderen is geweest.

Grote verrassing: Piqué stopt met voetballen
© Pro Shots

'Ik moet jullie iets vertellen', zo kondigt Piqué aan op zijn sociale media-kanalen. In een filmpje van ruim twee minuten komt de aap uit de mouw. 'Dit is het moment om de reis tot een einde te brengen. Ik heb altijd gezegd dat er voor mij geen andere club zou zijn dan Barcelona, en zo gebeurt het. Nu word ik een gewone supporter.'

Piqué gaat de geschiedenisboeken in als één van de succesvolste voetballers in de geschiedenis. In een imposante loopbaan vulde hij zijn palmares met een WK-titel en een gouden medaille op het EK. Ook won hij bij Manchester United de Premier League en de Champions League. Piqué won de Cup met de Grote Oren daarna nog drie keer in Camp Nou. Bij Barcelona won hij ook acht keer de Spaanse competitie en zeven keer de Copa del Rey.

Het nieuws komt voor Spaanse media als een enorme verrassing. Piqué had op dit moment nog een contract tot medio 2024, maar kon dit seizoen niet meer op een basisplaats rekenen van zijn trainer, Xavi, met wie hij jarenlang op het veld heeft gestaan. Mogelijk is het vertroebelde uitzicht op speeltijd er één van de oorzaken voor dat hij nu zijn kicksen aan de wilgen hangt.

Piqué werd door Luis Enrique opgeroepen in de 55-koppige voorselectie van de Spaanse nationale ploeg voor het WK later deze maand. Dat was al een opvallend bericht, aangezien de verdediger in 2018 zijn afscheid bij de nationale ploeg aankondigde. Marca bericht donderdagavond dat Piqué hoe dan ook niet naar Qatar gaat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.