'Luis Enrique denkt na over sensationele terugkeer Piqué'

Reacties

Luis Enrique heeft enkele verrassingen in petto in zijn voorselectie voor het WK in Qatar. De bondscoach van Spanje heeft Gerard Piqué en Sergio Ramos opgenomen in zijn 55-koppige eerste selectie, meldt de Spaanse krant Marca maandag.

'Luis Enrique denkt na over sensationele terugkeer Piqué'
© Pro Shots

De keuzeheer van Spanje lijkt niets aan het toeval over te laten en alle mogelijkheden open te houden. De voorselectie moet bestaan uit minimaal 35 en maximaal 55 spelers en Luis Enrique heeft een lijst van 55 namen gemaakt. Louis van Gaal hield het bij Oranje bijvoorbeeld op slechts 39 spelers. Uiteindelijk mogen er 26 mee naar Qatar.

Als Piqué daadwerkelijk in de voorselectie zit, zou dat hoogst opmerkelijk zijn. De verdediger van Barcelona zette na het WK van 2018 zelf een punt achter zijn interlandloopbaan. Piqué had zich bij de Spaanse supporters niet populair gemaakt met zijn steunbetuigingen voor de Catalaanse onafhankelijkheid en zijn vele sneren in de media naar Real Madrid en met name Ramos.

Ramos speelde in maart 2021 voor het laatst een interland en zou nu ook bij de voorlopige selectie zitten. Hij was jarenlang aanvoerder van de Spaanse ploeg en speelde 180 interlands. Met Pau Torres, Eric García, Diego Llorente, Aymeric Laporte en Iñigo Martínez heeft Luis Enrique centraal achterin nog meer te kiezen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Piqué
Meer over Piqué
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.