Piqué kondigt start van nieuwe carrière aan

Reacties

Gerard Piqué keert terug in de voetbalwereld, maar niet als speler. De 36-jarige oud-verdediger van Barcelona heeft besloten dat hij trainer wil worden.

Piqué kondigt start van nieuwe carrière aan
© Pro Shots

Dat laat Piqué via X aan de buitenwereld weten. 'Het is een nieuw jaar en na goed nagedacht te hebben, heb ik besloten om terug te keren in het voetbal. Ik mis het erg. Dit keer zal ik geen speler zijn, maar coach. Later deze week deel ik meer informatie', luidt de korte verklaring van de voormalige international die met Spanje zowel het WK als EK won.

Mogelijk gaat Piqué zijn eerste stappen als trainer bij FC Andorra zetten. Bij die club is hij sinds eind 2018 grootaandeelhouder. Andorra beleefde een opmars en is nu actief in de Segunda División. Een paar Spaanse media sluiten ook niet uit dat het om een publiciteitsstunt gaat, dat Piqué op een bijzondere manier aandacht wil vragen voor de Kings League. Dat is een competitie die hij als zakenman heeft opgetuigd.

Piqué kondigde in november 2022 het einde van zijn carrière als speler aan. Het was een rijke loopbaan, waarin hij vier jaar bij Manchester United onder contract stond, om vervolgens als jongeling terug te keren bij Barcelona. Eerder had hij al in de jeugdopleiding van Barça gespeeld. Piqué werd uiteindelijk negen keer landskampioen met de Catalanen en speelde 616 wedstrijden voor Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Meer Piqué
Meer over Piqué
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.