Piqué verspreekt zich over 'vergeten' Bojan

Reacties

Bojan Krkic heeft waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld. Dit nieuws kwam naar buiten via voormalig teamgenoot Gerard Piqué, die zich tijdens een livestream leek te verspreken.

Piqué verspreekt zich over 'vergeten' Bojan
© Pro Shots

Piqué schuift sinds zijn afscheid als profvoetballer steeds vaker aan in praatprogramma's, podcasts en andere voetbalgesprekken en ook deze week was hij te zien op internet. In een livestream van de Kings League viel de naam Bojan, waarna Piqué liet weten dat hij met pensioen gaat en dat hij komende donderdag afscheid neemt in Camp Nou.

De reactie van Piqué spreekt boekdelen, hij schrikt als aan hem gevraagd wordt of het nieuws waar is. Bojan stond de laatste jaren onder contract in Japan. Bij Vissel Kobe speelde hij samen met onder anderen Andrés Iniesta, die nog wel een doorlopend contract heeft. De verbintenis van Bojan in Japan is inmiddels afgelopen en zal als het nieuws van Piqué klopt niet verlengd worden.

Piqué verklapt het nieuws over Bojan. Tekst gaat verder onder de video

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bojan speelde verspreid over de hele wereld meer dan vierhonderd wedstrijden in clubverband en speelde één interland voor Spanje. De aanvaller won flink wat prijzen met Barcelona, maar toch zal er gevonden worden dat Bojan zijn potentie niet volledig heeft waargemaakt. Als jeugdspeler snelde zijn reputatie als doelpuntenmachine hem vooruit. Naar verluidt zou hij duizend doelpunten hebben gemaakt in de jeugdopleiding van Barça.

Uiteindelijk speelde hij 163 wedstrijden in de hoofdmacht van de Catalanen, maar er zat geen stijgende lijn in zijn carrière. Na te zijn verkocht aan AS Roma werd Bojan verhuurd aan AC Milan, waarna Barça hem terugkocht. Kort daarna werd de aanvaller verhuurd aan Ajax, waarmee hij kampioen van Nederland werd en nog speelde tegen Barça in de Champions League.

Toch kon Bojan geen potten breken in de Eredivisie en werd hij na het seizoen 2013/14 definitief verkocht door Barcelona, aan Stoke City. Vervolgens speelde de Spanjaard nog voor 1. FSV Mainz 05, Alavés, Impact de Montréal en dus Vissel Kobe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.