Spaanse fans sluiten Gavi in het hart op magische avond: 'Dit is uniek'

Reacties

In slechts vier interlands heeft Barcelona-middenvelder Gavi de harten van de Spaanse supporters veroverd. Na de zege op Zweden waren er mooie woorden voor de zeventienjarige Spanjaard.

Spaanse fans sluiten Gavi in het hart op magische avond: 'Dit is uniek'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 0
Zweden
Zweden

Spanje moest winnen of gelijkspelen om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK in Qatar, maar door een late goal van Álvaro Morata werd het zelfs een overwinning. De grote uitblinker in La Cartuja was echter de jongste man op het veld: Gavi eiste de bal continu op en bracht Spanje aan het voetballen. Hij verstuurde in totaal 74 passes, waarvan er 68 aankwamen.

Maar vooral zijn dribbels oogstten lof. Liefst vijf keer passeerde Gavi zijn directe tegenstander, vaker dan iedere andere speler op het veld. In de achttiende minuut ontdeed hij zich van Dejan Kulusevski, om vervolgens Victor Claesson uit te spelen met een croqueta, in vroegere tijden hét handelsmerk van Andrés Iniesta. Daar maakte hij zich nóg populairder mee.

De ruim 50.000 supporters in Sevilla maakten er een feestje van op de tribunes en scandeerde luidkeels de naam van het zeventienjarige toptalent. Toen Gavi in de negentigste minuut gewisseld werd, deden ze dat nog eens dunnetjes over. Bondscoach Luis Enrique, die Gavi in de laatste vier belangrijke interlands van Spanje in de basis posteerde, had achteraf ook mooie woorden voor hem over.

'Ik heb geluk, want ik heb de beschikking over ervaren voorbeeldprofs, leiders en prachtige jonge spelers. Wat Gavi vandaag in zijn geboorteplaats heeft laten zien, was uniek voor een zeventienjarige knaap', aldus Enrique op zijn persconferentie. De Spaanse kranten waren ook lyrisch over het optreden van de Barcelona-telg.

'Gavi is een zeventienjarige veteraan', concludeerde El Mundo Deportivo. Het dagblad Sport noemt het spel van Gavi 'schaamteloos': 'Hij was opnieuw de beste van het hele elftal. Elke keer als hij de bal kreeg, klonk er gejuich op de tribunes. Hij was dominant aan de bal, maar ook zonder bal gaf hij alles.' AS schreef: 'Hij is nog een junior, maar hij speelt alsof hij al twintig jaar meedoet.'

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep B WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
8
6
1
1
15-5
+10
19
2
Zweden
8
5
0
3
12-6
+6
15
3
Griekenland
8
2
4
2
8-8
0
10
4
Georgië
8
2
1
5
6-12
-6
7
5
Kosovo
8
1
2
5
5-15
-10
5
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Gavi
Meer over Gavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.