Zware blessure Gavi kan Barcelona miljoenen opleveren

Reacties

Binnen Barcelona wordt gekeken naar de verschillende mogelijkheden om de lange absentie van Gavi op te vangen. De club kan een beroep doen op regelingen van La Liga en de FIFA om de pijn te verzachten.

Zware blessure Gavi kan Barcelona miljoenen opleveren
© Pro Shots

Gavi liep in de EK-kwalificatiewedstrijd van Spanje tegen Georgië een zware knieblessure op. De negentienjarige middenvelder scheurde een kruisband af en heeft zeer waarschijnlijk minstens acht maanden nodig voor zijn herstel. De blessure was ook een dreun voor Barcelona, dat via de FIFA wel een schadevergoeding kan regelen.

De wereldvoetbalbond heeft een regeling opgesteld om clubs tegemoet te komen als spelers tijdens interlandperiodes zwaar geblesseerd zijn geraakt. De grens is bepaald op 28 dagen. Is de absentie langer dan die periode, dan krijgt een club een vergoeding per dag, tot een maximum van 365 dagen. De vergoeding kan bij topspelers oplopen tot 20.548 euro per dag, afhankelijk van het salaris, zo is AS te weten gekomen. Bij dat bedrag per dag zou er in totaal een compensatie van 7,5 miljoen euro kunnen worden uitgekeerd.

Groter transferbudget
Ook door La Liga zijn speciale regels opgesteld om clubs te helpen als er sprake is van een zware blessure. Is er sprake van een verwachte herstelperiode van meer dan vier maanden, dan kunnen clubs een bedrag ter hoogte van tachtig procent van het salaris van de geblesseerde speler uitgeven om een extra versterking te halen. Die kosten vallen dan buiten de reguliere transferregels die gelden voor clubs op het hoogste niveau in Spanje, de transferregels waar Barcelona in de voorbije jaren maar met grote moeite aan kon voldoen. Gavi zou ongeveer zeven miljoen euro per jaar verdienen. Deze regel geeft het financieel noodlijdende Barcelona dus iets meer lucht in de zoektocht naar versterking.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.