Xavi vindt Gavi-gerucht maar niets: 'Hij moet hier aanvoerder worden'

Reacties

Barcelona-trainer Xavi wil niet dat Gavi vertrekt uit Catalonië. De middenvelder wordt gelinkt aan een vertrek naar Paris Saint-Germain, Xavi vindt dat de 27-voudig international van Spanje een belangrijke rol bij Barça moet krijgen.

Xavi vindt Gavi-gerucht maar niets: 'Hij moet hier aanvoerder worden'
© Pro Shots

De negentienjarige Gavi is een belangrijke kracht bij Barça, maar is momenteel uit de roulatie met een zware knieblessure. Vrijdagochtend werd in Engeland gemeld dat PSG serieus werk gaat maken van Gavi, vanwege het vertrek van Kylian Mbappé komt er flink wat geld vrij in het salarishuis van de Fransen.

Xavi ziet Gavi niet graag vertrekken. 'Hij moet blijven en toekomstig aanvoerder worden van dit team', is de Spaanse coach helder op het persmoment richting de volgende wedstrijd van Barcelona. 'Het gaat niet om kleur bekennen, voor mij staat hij symbool voor het Barça van de toekomst.'

Gavi ligt nog tot medio 2026 vast in Catalonië, bij het verlengen van zijn contract moest Barcelona een afkoopsom vastleggen. Dit werd vastgesteld op een miljard euro, waardoor een transfer op die manier uitgesloten is. Xavi zelf laat de club komende zomer wel achter. 'Ik kan nu meer genieten van de dagen, maar ik voel ook verdriet omdat ik ga vertrekken bij de club van mijn leven. Ik ben er rustig onder, mijn vertrek motiveert mij alleen maar.'

Barcelona moet onder Xavi een flinke inhaalslag maken om nog een rol van betekenis te spelen in de Spaanse titelstrijd. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt tien punten, zaterdag is Celta de Vigo de tegenstander. Barça is ook nog actief in de Champions League, in de achtste finale werd de club gekoppeld aan Napoli.

Celta de Vigo
Celta de Vigo
1 - 2
Barcelona
Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.