Doemscenario voor Gavi wordt werkelijkheid: Barça bevestigt diagnose

Reacties

Barcelona heeft maandag bevestigd dat Gavi de voorste kruisband in zijn rechterknie volledig heeft afgescheurd. Ook is er schade aan de meniscus geconstateerd bij de negentienjarige middenvelder.

Doemscenario voor Gavi wordt werkelijkheid: Barça bevestigt diagnose
© Pro Shots
Spanje
Spanje
3 - 1
Georgië
Georgië

Daarmee is werkelijkheid geworden wat zondagavond al werd gevreesd, toen Gavi in tranen het veld verliet tijdens het EK-kwalificatieduel met Georgië. Het Spaanse talent zal in de komende dagen worden geopereerd en daarna aan een lang revalidatietraject beginnen.

Normaal gesproken betekent deze diagnose dat het seizoen voor Gavi ten einde is. Volgens de eerste berichten in Spaanse media staat de voormalige Golden Boy zes tot negen maanden aan de kant, waardoor EK-deelname met Spanje een race tegen de klok wordt.

Barcelona meldt nog niet hoe lang Gavi aan de kant zal staan. Volgens Spaanse media is niet uitgesloten dat de club in januari de transfermarkt op gaat voor een vervanger. De negentienjarige middenvelder is een vaste waarde in de ploeg van trainer Xavi.

Volgens Spaanse media is Barcelona dan ook woedend op de Spaanse voetbalbond (RFEF). In de ogen van de Catalanen had bondscoach Luis de la Fuente rust moeten geven aan Gavi, die sinds zijn debuut nog geen interland van Spanje miste. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Gavi
Meer over Gavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.