'Barcelona woedend op Spaanse bond na dramatische aftocht Gavi'

Reacties

De vermoedelijk zware knieblessure die Gavi zondagavond heeft opgelopen in het EK-kwalificatieduel met Georgië (3-1) houdt de Spaanse sportkranten flink bezig. Volgens de eerste berichten heeft de negentienjarige middenvelder een kruisband afgescheurd en is Barcelona woedend.

'Barcelona woedend op Spaanse bond na dramatische aftocht Gavi'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
3 - 1
Georgië
Georgië

Gavi startte zondag ook na het binnenhalen van het EK-ticket in de basis bij Spanje, maar moest de strijd al in de eerste helft staken. In tranen verliet het Spaanse toptalent het veld in Valladolid, waarna de eerste berichten over een zware kruisbandblessure al snel naar buiten kwamen. De reacties van de Spaanse internationals en bondscoach Luis de la Fuente voorspellen ook weinig goeds, net als de beelden die vanochtend opdoken waarop is te zien dat Gavi op krukken loopt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nu alles erop wijst dat Gavi maanden aan de kant staat en zijn seizoen mogelijk zelfs al voorbij is, is Barcelona volgens Mundo Deportivo woedend op de Spaanse voetbalbond (RFEF). De club snapt niet waarom de voormalige Golden Boy ook tegen Georgië in de basis stond, terwijl er weinig meer op het spel stond. Gavi was met verdediger Robin Le Normand de enige speler die geen rust kreeg van De la Fuente, zoals hij sinds zijn interlanddebuut ook nog geen enkel officieel duel van Spanje miste.

In aanloop naar het laatste EK-kwalificatieduel was de bondscoach nog lovend over de instelling van Gavi. 'Gavi is hyperactief. Hij wil altijd spelen. Goede spelers pakken geen rust.' Die uitspraken zijn nu een eigen leven gaan leiden en worden door de in Barcelona gezetelde sportkranten Mundo Deportivo en Sport weer opgerakeld. Dat de Catalanen van de FIFA naar verwachting een compensatie van vier à vijf miljoen euro krijgen, verzacht de pijn van het wegvallen van Gavi namelijk niet.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep A EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
8
7
0
1
25-5
+20
21
2
Schotland
8
5
2
1
17-8
+9
17
3
Noorwegen
8
3
2
3
14-12
+2
11
4
Georgië
8
2
2
4
12-18
-6
8
5
Cyprus
8
0
0
8
3-28
-25
0
* Actueel tot en met 24 nov. 2023
Bekijk hier al onze video's
Meer Gavi
Meer over Gavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.