Opluchting bij Barça: uitspraak voorkomt transfervrij vertrek Gavi

Reacties

Barcelona is met succes in beroep gegaan tegen de uitspraak van een rechter die de inschrijving van Gavi bij La Liga terugdraaide. De club hoeft nu niet meer te vrezen dat de vertrekclausule in het nieuwe contract van de achttienjarige Spanjaard in werking treedt.

Opluchting bij Barça: uitspraak voorkomt transfervrij vertrek Gavi
© Pro Shots

Gavi tekende begin dit jaar een nieuw contract bij Barcelona. De verbintenis was een beloning voor zijn stormachtige ontwikkeling, maar het contract werd later door een rechter ongeldig verklaard. Dat had te maken met het protesteren door La Liga. De organisatie achter de Spaanse competitie weigerde het contract goed te keuren, omdat Barcelona met zijn salarishuishouding de financiële regels overschreed.

Dinsdag is een nieuwe uitspraak gedaan, die inhoudt dat Barcelona de aanvallende middenvelder alsnog kan registreren. Was dat niet gelukt, dan was Gavi deze zomer transfervrij geweest. Begeleiders van de negentienvoudig international hadden namelijk in het contract laten opnemen dat de verbintenis ongeldig was als Barcelona de speler niet kon registreren.

Die clausule is nu verleden tijd. Barcelona kan Gavi gaan registreren, waarmee het contract direct geldig is en het toptalent dus in Camp Nou vastligt tot medio 2026. In dat contract is een vaste afkoopsom van één miljard euro opgenomen.

Barcelona heeft met La Liga inmiddels ook overeenstemming bereikt over een plan van aanpak dat de club gezonder moet maken. Het groene licht van de competitie-organisator betekent dat de Catalanen serieus werk kunnen gaan maken van het versterken van de selectie voor komend seizoen. De bijna transfervrije Iñigo Martínez, verdediger van Athletic de Bilbao, zou een van de versterkingen worden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.