Sommer de uitzonderlijke uitschieter van EK-kwartfinales

Reacties

Nog vier landen zijn in de race voor de Europese titel. In het VI Elftal van de Kwartfinales is slechts één plaats gegeven aan een speler die naar huis is; Yann Sommer.

Sommer de uitzonderlijke uitschieter van EK-kwartfinales
© Pro Shots

In de kwartfinale maakte Italië de meeste indruk. Vier spelers van de Squadra Azzurra verdienden met hun optreden tegen België een plaats in het VI Elftal van de kwartfinale. Giorgio Chiellini scoorde een 7,5, terwijl de prestaties van Leonardo Spinazzola, Nicolò Barella en Lorenzo Insigne met een 8 werden beoordeeld.

Luke Shaw, Harry Kane en Declan Rice waren de uitblinkers bij Engeland in de kwartfinale tegen Oekraïne, dat in Rome geen partij was voor The Three Lions. Het drietal kreeg een 8. De Deense afvaardiging na de winst op Tsjechië bestaat uit Kasper Dolberg (7,5) en Joakim Maehle (8).

Het elftal wordt compleet gemaakt door Yann Sommer. De Zwitserse doelman kon zijn ploeg niet behoeden voor een uitschakeling door Spanje, maar hij was met een 8,5 wel de beste man in de vier kwartfinales.

Dat cijfer bracht Sommer ook in de toptwintig van het EK. Spinazzola verstevigde zijn koppositie in het algemeen klassement door de 8 die hij kreeg voor zijn optreden tegen België. Hij haalde een gemiddelde van 7,63. Helaas voor de vleugelverdediger eindigde het EK voor hem in die wedstrijd. Hij raakte geblesseerd en moet maandenlang toekijken. Pedri staat vlak achter Spinazzola met een gemiddelde van 7,5, gevolgd door de reeds vertrokken Kroaat Luka Modric en Tsjech Patrik Schick.

Top 20
Leonardo Spinazzola (ITA) 7,63
Pedri (SPA) 7,50
Luka Modric (KRO) 7,25
Patrik Schick (TSJ) 7,20
Thomas Vermaelen (BEL) 7,17
Manuel Locatelli (ITA) 7,17
Marco Verratti (ITA) 7,17
Lukas Hradecky (FIN) 7,17
Federico Chiesa (ITA) 7,17
Paul Pogba (FRA) 7,13
Lorenzo Insigne (ITA) 7,13
Vladimir Coufal (TSJ) 7,10
Romelu Lukaku (BEL) 7,10
Joakim Maehle (DEN) 7,00
Nicolò Barella (ITA) 7,00
Kevin De Bruyne (BEL) 7,00
Yann Sommer (ZWI) 7,00
Domenico Berardi (ITA) 7,00
Mikkel Damsgaard (DEN) 7,00
Kasper Dolberg (DEN) 7,00
(minimaal drie beoordelingen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.