Staande ovatie voor Spinazzola bij emotioneel afscheid van Italiaanse selectie

Reacties

Leonardo Spinazzola heeft het trainingskamp van de Italiaanse ploeg zaterdag verlaten. Door een achillespeesblessure is voor een van de uitblinkers van Italië het EK al voorbij.

Staande ovatie voor Spinazzola bij emotioneel afscheid van Italiaanse selectie
© Pro Shots

Voor Spinazzola ging het vrijdag in de slotfase van de kwartfinale tegen België vreselijk mis. Bij een sprint raakte de linksback geblesseerd en hij besefte direct dat hij niet verder kon. Sterker, hij besefte dat hij dit EK niet meer in actie kon komen en verliet het veld per brancard en in tranen.

Het afscheid zaterdag was ook emotioneel. Spinazzola kreeg een staande ovatie van zijn ploeggenoten, waarna hij persoonlijk afscheid nam van iedere ploeggenoot en hij bemoedigende woorden kreeg ingesproken. De 28-jarige vleugelverdediger van AS Roma speelde tijdens dit EK ontzettend sterk en was een onuitputtelijke bron van gevaar op de linkerflank. De Italiaanse bond heeft zaterdag bevestigd dat Spinazzola een scheur in zijn achillespees heeft opgelopen, wat betekent dat hij maandenlang zal moeten revalideren. 

Voor Italië gaat het EK dinsdag verder. Dan is op Wembley in de halve finale Spanje de tegenstander. Emerson Palmieri is in die wedstrijd de logische vervanger van Spinazzola.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.