Solskjaer hoopt op vijandig onthaal voor Alexis Sánchez

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer doet in aanloop naar het duel met Arsenal in de vierde ronde van het FA Cup-toernooi een beroep op het eergevoel van Alexis Sánchez, die vrijdag voor het eerst sinds zijn transfer naar Manchester United terugkeert in het Emirates Stadium.

Solskjaer hoopt op vijandig onthaal voor Alexis Sánchez

De dertigjarige Chileen heeft in twaalf maanden nog geen onuitwisbare indruk gemaakt bij The Mancunians, mede door blessureleed. Tijdens een persconferentie in aanloop naar de kraker van vrijdag meldde de interim-manager van Manchester United dat de dribbelaar in elk geval hersteld is van een hamstringblessure.

'Hij zal vrijdag worden ingezet', vertelde Solskjaer, die in het midden liet of de Chileen een basisplaats krijgt. 'Ik denk dat hij het alleen maar mooi zou vinden als het publiek zich tegen hem keert. Dan krijg je als speler een soort eergevoel, zo van: "Ik ga het even laten zien". Tijdens de training is hij in elk geval fantastisch, over zijn inzet heb ik niets te klagen.'

Sánchez maakte tot nu toe slechts vier goals in officiële wedstrijden voor Manchester United. De Chileen strijkt volgens Engelse media wekelijks 350.000 pond (400.000 euro) op, een bedrag dat via bonussen zelfs kan oplopen tot een half miljoen pond (570.000 euro).

Onder Solskjaer is Manchester United nog altijd foutloos. De Noor liet doorschemeren niet per se een B-elftal in te zetten tegen Arsenal, nu de wedstrijden elkaar snel opvolgen. 'We hoeven geen prioriteiten te stellen, er zit altijd redelijk wat tijd tussen. Het scheelt dat ik een grote selectie tot mijn beschikking heb.'

Manchester United onder Ole Gunnar Solskjaer:

Datum Tegenstander Competitie
22/12 Cardiff City (1-5 winst) Premier League
26/12 Huddersfield Town (3-1 winst) Premier League
30/12 AFC Bournemouth (4-1 winst) Premier League
02/01 Newcastle United (0-2 winst) Premier League
05/01 Reading (2-0 winst) FA Cup
13/01 Tottenham Hotspur (0-1 winst) Premier League
19/01 Brighton & Hove Albion (2-1 winst) Premier League
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.