Soeverein Vitesse zet Willem II met beide benen op de grond

Reacties

Vitesse heeft zaterdagavond zijn eerste Eredivisie-zege van het seizoen geboekt. De Arnhemmers hadden erg weinig moeite met Willem II.

Soeverein Vitesse zet Willem II met beide benen op de grond
Willem II
Willem II
0 - 2
Vitesse
Vitesse

De Arnhemmers begonnen het seizoen vorige week met een knappe remise tegen Ajax (2-2). Riechedly Bazoer pakte in dat duel een rode kaart en was er daarom niet bij in het Koning Willem II Stadion. Jay-Roy Grot verving de oud-Ajacied in de basisopstelling van trainer Leonid Slutsky en kreeg al vroeg een behoorlijke kans op de 0-1. De 21-jarige aanvaller miste echter van dichtbij.

Vitesse drong de hele eerste helft aan, maar kreeg de bal er niet in. Willem II, dat de Eredivisie opende met een uitstekende 1-3 zege op PEC Zwolle, hield stand. Tien minuten na rust ging het alsnog mis voor de thuisploeg. Fernando Lewis zat mis bij een lange bal, Bryan Linssen profiteerde daarvan en legde terug op Grot, die deze keer wel toesloeg: 0-1.

Na iets meer dan een uur haalde Slutsky de doelpuntenmaker naar de kant, hij werd vervangen door Charly Musonda Junior. Enkele momenten later was het raak voor Vitesse. Opnieuw was Linssen de aangever, maar deze keer was het spits Tim Matavz die bij de tweede paal kon binnentikken: 0-2. Bij Willem II debuteerde Paul Gladon, maar de van FC Groningen overgekomen spits kon zijn ploeg niet aan een aansluitingstreffer helpen.

De zege van de bezoekers kwam eigenlijk geen moment in gevaar, waardoor Vitesse op vier punten uit twee duels komt. Willem II blijft staan op een punt minder. De Tricolores kregen na de droomstart van vorige week een reality check van Vitesse: er is nog genoeg werk aan de winkel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.