Bazoer heeft spijt van acties bij rode kaart tegen Ajax

Reacties

Bij Riechedly Bazoer heerst kort na de wedstrijd de teleurstelling over zijn rode kaart, in plaats van de tevredenheid over zijn belangrijke goal tegen Ajax (2-2). De Vitesse-debutant is desondanks vol vertrouwen over het nieuwe seizoen.

Bazoer heeft spijt van acties bij rode kaart tegen Ajax

Vitesse moest tot het uiterste gaan om met tien man een punt over de streep te slepen. Bazoer werd vijf minuten voor het einde weggestuurd door scheidsrechter Bas Nijhuis en dacht na afloop bij FOX Sports terug aan de momenten waarop het misging. 'Die eerste kaart was al niet goed van mij. Ik vroeg om een gele kaart en dat moet je niet doen. Dan krijg je 'm zelf. Bij de tweede kaart probeerde ik de bal te raken, maar ik ging er iets te hard in. Je kon er geel voor geven, ik snapte het ook direct. Het was terecht denk ik', sprak de ex-Ajacied.

Voor Bazoer is een belangrijk jaar aangebroken. In Arnhem probeert de nu 22-jarige international voor de ommekeer in zijn carrière te zorgen. Het optreden van zaterdagavond was lange tijd een goed begin. Bazoer toonde zich veelzijdig en maakte de 2-1, een hard schot na een goede individuele actie. 'Ik geloof in mijn kwaliteiten en ben blij dat ik in de basis stond en belangrijk kon zijn voor het team. Tegen Ajax is 2-2 een goed resultaat denk ik. Ik wil dit jaar nog belangrijker zijn voor het team, met goals en assists. Daar ga ik volledig voor. Ja, ik wil ook vaker ballen afpakken. Het gaat de goede kant op, dat hoop ik vast te houden', zei de nieuwe Vitessenaar die komende week dus geschorst is.

Vechtwedstrijd
Leonid Slutsky leefde zaterdagavond zoals we dat van hem kennen intens mee. De Rus was na afloop moe, maar voldaan. 'Na de rode kaart dachten we alleen aan verdedigen', gaf de Vitesse-coach direct toe. 'Het was een goede wedstrijd. Natuurlijk had Ajax ook veel kansen, maar we verdienden in mijn ogen echt een goed resultaat. Ik had de spelers wel kunnen vertellen dat we zeventig procent van de tijd de bal moesten hebben, maar dat was toch niet gebeurd. We wisten hoe Ajax wilde aanvallen en probeerden dat te blokkeren.'

Over de rode kaart van Bazoer zei Slutsky: 'Het was een hectisch moment. Er waren veel tackles. Het was sowieso een echte vechtwedstrijd, met veel duels. Dan is het lastig om telkens de controle te houden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.