Sneijder heeft advies voor Schreuder: 'Iets vaker laten spelen, die jongen'

Wesley Sneijder vindt het jammer dat Francisco Conceição slechts enkele minuten meedeed in de wedstrijd tussen Rangers FC en Ajax. De aanvaller viel in minuut 87 in en scoorde al binnen twee minuten.

Glasgow Rangers
1 - 3
Ajax
Ajax

Conceição ontving een fraaie steekpass van Dusan Tadic, volgens Sneijder de mooiste bal van de wedstrijd, en verschafte zichzelf in het strafschopgebied de ruimte voor een doeltreffend schot. 'Het is knappe bal van Tadic, op de juiste snelheid, en hij wordt ook fantastisch afgemaakt. Dan denk je: hij mag van mij wel wat vaker spelen', zei Sneijder bij RTL 7 over Conceição 'Hij is vrij rap, is goed in de balcontrole en maakt 'm ook geweldig af. Iets vaker laten spelen, die jongen.'

Alfred Schreuder liet Devyne Rensch kort voor de pauze invallen omdat Owen Wijndal geblesseerde raakte; tien minuten na de rust kwam Davy Klaassen binnen de lijnen voor Steven Berghuis. De laatste wissels, Conceição voor Steven Bergwijn en Florian Grillitsch voor Kenneth Taylor, voerde Schreuder pas vlak voor tijd door. 'Op een gegeven moment sta je 0-2 voor en moet Rangers er nog twaalf maken om nog iets te kunnen bereiken', zei Sneijder met gevoel voor overdrijving. 'Dan denk ik: laat ze iets eerder invallen.'

'Je speelt zondag tegen PSV en dan kunnen ze er nu alvast aan ruiken. Volgens mij heeft hij drie minuten gespeeld', doelde hij op de Portugese zomeraanwinst. 'Dit (het doelpunt, red.) was zijn eerste en zijn laatste balcontact, dat is gewoon zonde. Wanneer laat je zo'n jongen dan eraan ruiken? Van die andere speler die inviel, Grillitsch, snap ik wel dat hij drie minuten kreeg. Die zit niet op het Ajax-niveau. Maar de jongens die voor de toekomst gehaald zijn, die moet je er lekker aan laten ruiken.'