Schreuder legt uit waarom niet Blind, maar Rensch mocht invallen

Daley Blind bleef tijdens de overwinning van Ajax op Rangers FC (1-3) negentig minuten op de bank. Alfred Schreuder gaf de voorkeur aan Owen Wijndal en koos na de aftocht van de linksback voor Devyne Rensch als vervanger.

Glasgow Rangers
1 - 3
Ajax
Ajax

Blind begon voor het eerst in 285 dagen op de bank bij Ajax. Schreuder leek op Ibrox te kiezen voor een roulatiesysteem, al wilde de trainer dat niet met zo veel woorden zeggen. Toen Wijndal nog voor rust geblesseerd uitviel, deed de oefenmeester een beroep op Rensch. Voor de camera van RTL7 gaf Schreuder na afloop uitleg over die keuze.

'Devyne heeft al een tijdje niet gespeeld. Bij een 0-2 voorsprong is het denk ik goed als hij zijn minuten pakt', reageerde Schreuder. Of het inbrengen een voorteken was voor de topper tegen PSV van aanstaande zondag? 'Nee, dat niet. Ik wil iedereen minuten geven, zodat ik genoeg keuze heb.'

Gehoopt op meer
Ajax sloot de Champions League-campagne af met een overwinning op Rangers. Dat betekent dat de Amsterdammers na het WK instromen in de Europa League. 'We waren sterk aan de bal en hadden een paar heel mooie aanvallen. We staan nu op een plek die we verdienen. Dat is zonde, want we hadden gehoopt op meer', aldus Schreuder.