Trieste aftocht Wijndal na botsing met reclamebord: 'Dit is levensgevaarlijk'

Reacties

Owen Wijndal is uitgevallen in de eerste helft van de wedstrijd tegen Rangers FC. De linksback van Ajax, die de voorkeur kreeg boven Daley Blind, kwam vijf minuten voor de rust in botsing met een reclamebord.

Trieste aftocht Wijndal na botsing met reclamebord: 'Dit is levensgevaarlijk'
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
1 - 3
Ajax
Ajax

Wijndal kopte de bal over de achterlijn en gleed van het schuine einde van het grasveld van Rangers. Hij werd op het veld behandeld en kon uiteindelijk niet verder, waardoor Devyne Rensch binnen de lijnen kwam. Opvallend genoeg bleef Blind dus op de bank. Wijndal moest aan de zijlijn door twee man ondersteund worden, toen hij van het veld liep.

Wijndal, die de assist gaf bij de 0-2 van Mohammed Kudus, had zijn eerste basisplaats sinds het competitieduel met FC Groningen (6-1 zege) van 14 augustus. De linksback stond daarna meerdere weken aan de kant met een blessure. In de laatste twee competitiewedstrijden speelde hij de gehele tweede helft.

De nieuwe blessure betekent een grote domper voor Wijndal en voor diens trainer Alfred Schreuder, die hem op een hoog niveau in actie wilde zien. 'Hij is een paar keer ingevallen en dat ging steeds beter. Ik vind het belangrijk dat hij ook op dit niveau een wedstrijd gaat spelen', zei Schreuder voor de aftrap tegen RTL 7.

Theo Janssen wijst het schuine veld aan als reden voor de ongelukkige blessure. 'In Engeland en Schotland is dat heel normaal. Die velden lopen ontiegelijk af, volgens mij zodat het water beter wegloopt', zegt hij in de pauze als analist van RTL 7. 'Voor de velden is het goed, maar voor de spelers is het levensgevaarlijk. Het is zijn enkel. Hopelijk valt het mee.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.