Sneijder enthousiast over Dumfries: 'Hij maakt een constante groei door'

Reacties

Wesley Sneijder heeft in gesprek met La Gazzetta Dello Sport vooruitgeblikt op de kraker Barcelona – Internationale van woensdagavond. Hij spreekt onder meer vol lof over Denzel Dumfries en Stefan de Vrij en haalt herinneringen op aan de historische editie uit 2010.

Sneijder enthousiast over Dumfries: 'Hij maakt een constante groei door'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 3
Internazionale
Internazionale

De oud-speler van de Italiaanse topclub heeft met enthousiasme gekeken naar de 1-0 zege van Inter op Barcelona vorige week. 'Het was mooi, spannend en leek op de magische avonden die ik me nog goed herinner. San Siro sleept je erdoorheen. Het resultaat was helemaal niet willekeurig. Inter verdedigde vol aandacht zonder de bus te parkeren.' Uiteindelijk zegevierde de ploeg van Simone Inzaghi door een doelpunt van Hakan Çalhanoglu.

De Vrij en Dumfries
Sneijder pikt er een paar Nederlandse verdedigers tussenuit. 'Stefan de Vrij heeft een geweldige wedstrijd gespeeld tegen Robert Lewandowski, toch niet de minste aanvaller. En dat terwijl Denzel Dumfries een constante groei doormaakt, zowel fysiek als tactisch. Inter heeft het Nederlands elftal een completere speler gegeven, hij is een van onze sleutelspelers voor het WK', sprak de Utrechter.

De analist heeft veel vertrouwen in zijn oude club voor de uitwedstrijd tegen Barcelona van woensdagavond. Hij verwacht niet dat Camp Nou de spelers imponeert. 'Een ploeg als Inter gaat zonder angst naar elk stadion, ongeacht de sfeer. Ik denk dat de spelers na het winnen van de heenwedstrijd weinig angst hebben en met veel vrijheid kunnen spelen. Barcelona is voorin heel sterk met Lewandowski, maar ze weten ook hoe goed Inter is: Lautaro Martínez is een wereldster en Edin Dzeko is gewend aan dit soort avonden.'

Sneijder speelde zelf ook tegen Barcelona in de Champions League. In een historische wedstrijd versloeg Inter de ploeg van toenmalig trainer Pep Guardiola in San Siro met 3-1 en plaatste zich na een 1-0 nederlaag in de return in Camp Nou voor de finale van het grootste Europese clubtoernooi, die het vervolgens ook won. Sneijder: 'Twaalf jaar later, in een zeer moeilijke groep, krijgt Inter opnieuw de kans om een magische avond te beleven'.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
18-2
+16
18
2
Internazionale
6
3
1
2
10-7
+3
10
3
Barcelona
6
2
1
3
12-12
0
7
4
Viktoria Plzen
6
0
0
6
5-24
-19
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer D. Dumfries
Meer over D. Dumfries
Meer S. de Vrij
Meer over S. de Vrij
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.