Slot zag 'perfecte uitwedstrijd' van Feyenoord en gaat in op 'geluk bij ongeluk'

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot was ondanks de nederlaag tegen Lazio erg onder de indruk van het spel van zijn team. De coach van de Rotterdammers merkte dat het publiek in Stadio Olimpico zich dinsdagavond ook tegen de thuisploeg ging keren.

Slot zag 'perfecte uitwedstrijd' van Feyenoord en gaat in op 'geluk bij ongeluk'
© Pro Shots
Lazio
Lazio
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Slot constateerde na de wedstrijd in Rome dat het strijdplan goed werd uitgevoerd. 'Wij moeten echt heel veel doen om kans te maken op een resultaat. Dat houdt voor ons in: het druk zetten moet perfect gaan, dat lukte, en de opbouw moet goed zijn. Dat is voor ons de enige manier om controle over de wedstrijd te hebben,' zei de trainer van Feyenoord op de persconferentie.

'Het eerste kwartier hadden we nog geen controle, maar daarna hebben we het iets aangepast en gingen we met twee controleurs spelen. Vanaf toen heb ik voor het eerst het thuispubliek zo veel horen fluiten bij een uitwedstrijd waarbij ik op de bank heb gezeten. De tegenstander schiet uiteindelijk één bal op doel en dat terwijl ze altijd de bal willen hebben, hoog druk willen zetten en het initiatief willen hebben', verklaarde Slot.

'Het is niet zo dat wij kans op kans kregen, maar als ik onze wedstrijd analyseer en de data erbij pak, dan hebben we de perfecte uitwedstrijd gespeeld. We hadden de controle in een uitwedstrijd op Champions League-niveau en 65 procent balbezit, ook voordat we achter stonden. We gaven één schot op doel weg en hebben zelf genoeg kansen gehad. Maar in Rome krijg ik altijd dezelfde les. Het gaat niet om balbezit of beter opbouwen: het gaat om doelpunten. Alleen zo kunnen wij niet spelen, dan hebben we hier geen enkele kans. Dit is onze stijl en onze enige kans op succes', zei Slot.

Wissel Nieuwkoop
De trainer van Feyenoord moest al vroeg ingrijpen vanwege een hoofdblessure bij Bart Nieuwkoop, die al binnen een minuut geel kreeg. 'Dat was misschien een geluk bij een ongeluk. Zijn tegenstander Zaccagni is een geweldige buitenspeler, die heel makkelijk een man kan passeren, wat hem overigens heel weinig lukte. Maar als de eerste actie van jouw rechtsback een gele kaart is en het snelheidsverschil blijkt nogal behoorlijk, dan kwam de wissel niet slecht uit. We wisten dat Trauner niet zeventig minuten kon spelen, dat had wel gekund, maar dan moet je daarna je hart vasthouden voor de komende weken', aldus Slot, die Gernot Trauner na twintig minuten liet invallen voor de geblesseerde Nieuwkoop. Trauner stond een maand met een knieblessure aan de kant.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
6
4
2
0
17-6
+11
14
2
Lazio
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Feyenoord
6
2
0
4
9-10
-1
6
4
Celtic
6
1
1
4
5-15
-10
4
* Actueel tot en met 6 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.