Deschamps kijkt jaloers naar Oranje

Reacties

Bondscoach Didier Deschamps heeft na de Franse zege op Oostenrijk gesproken over het speelschema van het EK. Vrijdag staan Nederland en Frankrijk tegenover elkaar, maar Oranje kwam zondagmiddag al in actie en heeft dus veel meer rust gehad richting het tweede groepsduel.

Deschamps kijkt jaloers naar Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Deschamps kon alleen maar tevreden zijn na de overwinning in Groep D. 'Het is goed om te starten met een zege op een gelijkwaardige tegenstander. We hebben ze goed onder druk gezet en de score geopend, daarna hadden we onze voorsprong moeten uitbreiden. Maar over het algemeen gezien ben ik positief gestemd', aldus de bondscoach op het persmoment in Düsseldorf.

Er waren natuurlijk ook dingen om ontevreden over te zijn. De gebroken neus van Kylian Mbappé, die hem mogelijk het duel met Nederland kost, en het feit dat de Franse internationals razendsnel moeten herstellen. Er zat ruim een dag tussen de aftrappen van Polen - Nederland en Oostenrijk - Frankrijk.

'We kunnen tevreden zijn met dit resultaat, maar moeten alweer denken aan onze tweede wedstrijd tegen een tegenstander die dertig uur meer de tijd heeft gehad om te herstellen', berekende Deschamps. Of Mbappé genoeg tijd heeft om te herstellen richting de wedstrijd in Leipzig, zal de komende dagen duidelijk worden. De aanvaller krijgt een masker aangemeten, maar zal eerst nog moeten herstellen van zijn neusbreuk.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.