Mbappé ontkomt aan operatie, vraagteken voor duel met Oranje

Reacties

Het is nog maar de vraag of het Nederlands elftal vrijdag tegenover superster Kylian Mbappé komt te staan. De aanvaller brak maandagavond zijn neus in het groepsduel met Oostenrijk. Inmiddels is duidelijk dat Mbappé de rest van het EK met een masker op moet spelen, achter zijn naam staat een groot vraagteken voor de resterende groepsduels.

Mbappé ontkomt aan operatie, vraagteken voor duel met Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Voor Mbappé ging het in de slotfase van de gewonnen wedstrijd tegen Oostenrijk mis na een kopduel met Kevin Danso. De superster, komend seizoen uitkomend voor Real Madrid, raakte de schouder van Danso en brak op die manier zijn neus. Met een bebloed shirt werd Mbappé naar de kant gehaald en meteen naar een ziekenhuis vervoerd.

In de nacht van maandag op dinsdag bracht de Franse bond een medisch statement naar buiten, waarin gesteld wordt dat Mbappé de komende dagen behandeld wordt en in de nabije toekomst geen operatie zal ondergaan. Er zal een speciaal masker gemaakt worden, waarmee Mbappé nog in actie kan komen. 'Eerst wacht voor hem nog een behandelingsperiode', stelde de bond van Frankrijk.

In Franse media wordt gespeculeerd dat Mbappé pas na de groepsfase weer inzetbaar zou zijn voor bondscoach Didier Deschamps. Vrijdag staan Frankrijk en Nederland tegenover elkaar in Leipzig, beide teams gaan met drie punten aan kop in Groep D van het EK. Mbappé zelf is zijn humor in ieder geval niet verloren door het incident. Maandagnacht vroeg hij aan zijn volgers welk masker hij zou moeten dragen op het EK. De suggesties gingen van een Ninja Turtle naar politieke opties.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.