Frankrijk wint na (on)gelukkige treffer maar heeft ook grote zorgen

Reacties

In navolging van Nederland heeft ook Frankrijk de eerste wedstrijd in Poule D maandagavond winnend afgesloten. In een onderhoudend schouwspel tegen Oostenrijk was een eigen doelpunt van ex-Ajacied Maximilian Wöber doorslaggevend. Wel zijn er zorgen om (de neus van) Kylian Mbappé, vier dagen voor het treffen met Oranje.

Frankrijk wint na (on)gelukkige treffer maar heeft ook grote zorgen
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
0 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Wöber vormde samen met Florian Grillitsch (tevens Ajax) en Philipp Mwene (PSV) het trio ex-Eredivisionisten in de basiself van het Alpenland. De eerste kans viel voor de favorieten uit Frankrijk, Kylian Mbappé stuitte op doelman Patrick Pentz, die één van zijn eerste interlands speelde. Uit zijn doel zag hij hoe Oostenrijk eigenlijk best makkelijk standhield en zelfs had moeten scoren, maar Christoph Baumgartner miste een opgelegde kans.

Die rekening werd amper een minuut verder cash vereffend, en op uiterst onfortuinlijke wijze. Mwene ging in de fout, Mbappé gaf een voorzet, Wöber raakte de bal verkeerd en verschalkte onbedoeld zijn eigen doelman. Bitter voor het team van Ralf Rangnick, dat de WK-finalist van 2022 in de eerste helft prima partij bood.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Je kreeg het gevoel dat de Franse ploeg, zo nodig, nog best een paar versnellingen op kon schroeven. Ook in de tweede helft kregen we dat niet te zien, één moment uitgezonderd waarop Mbappé zijn ijzingwekkende versnelling toonde en de Oostenrijkse defensie eruit liet zien als slowmotion-acteurs. De koelte ontschoot hem alleen bij het afwerken, waardoor Oostenrijk het moment tien minuten na de pauze overleefde.

Zo groot werden de Franse kansen niet meer, maar het team van Didier Deschamps had in de tweede helft wel meer controle over het spelbeeld in de Merkur-Spiel-Arena. Dat Oostenrijk met Marko Arnautovic (FC Twente) en Gernot Trauner (Feyenoord) nog een voormalige en een huidige Eredivisie-kracht inbracht, leidde niet tot een grote kentering in het spelbeeld.

In de slotfase waren er nog zorgen om Mbappé, die in een duel met Kevin Danso een behoorlijke tik opliep. De aanvaller werd verzorgd, liep het veld weer in om meteen te gaan zitten. Het theater kwam hem op geel te staan voor hij het veld uit voorzorg verliet met een neus die een behoorlijke optater had gehad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De schade bleef beperkt het reukorgaan van de sterspeler aan Franse zijde. Zonder groots te spelen heeft een van de titelfavorieten wel drie punten te pakken, vier dagen voor het duel met Oranje, waar de druk er nu aan beide kanten niet vol op staat. Bij het treffen tussen Oostenrijk en Polen is dat wél het geval.

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 14 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer Oostenrijk
Meer over Oostenrijk
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.