Deschamps geeft update over getroffen Mbappé-neus

Reacties

Bondscoach Didier Deschamps werd direct na afloop ondervraagd over de status van Kylian Mbappé. De 25-jarige aanvaller kwam hard in botsing met tegenstander Kevin Danso.

Deschamps geeft update over getroffen Mbappé-neus
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
0 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Zijn eerste wedstrijd als aanvoerder voor Les Bleus eindigde ongelukkig voor Mbappé, die hevig bloedde nadat de schouder van Danso zijn gezicht raakte. 'Zijn neus is helemaal niet goed. Waarschijnlijk is het gebroken', liet Deschamps weten bij televisiestation TF1 na de nipte zege van Frankrijk.

'Dat zien we allemaal wel', vervolgde Deschamps. 'Het is overduidelijk het negatieve van vanavond. Het is maar een neus, maar het is heel zorgwekkend voor ons.'

Voormalig teamarts Dr. F. Bryand zag het somber in op de Franse radio en speculeerde zelfs over een mogelijk einde aan het EK voor Mbappé. 'Het zou zijn deelname kunnen beëindigen', aldus Bryand bij L'Équipe du soir.

Mbappé, die Paris Saint-Germain verruilt voor Real Madrid deze zomer, zal de rest van het toernooi waarschijnlijk een gezichtsmasker dragen. Vrijdag staat Frankrijk tegenover het Nederlands elftal.

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.