Feyenoord geeft regie uit handen na nieuwe nederlaag in Stadio Olimpico

Feyenoord heeft de indrukwekkende overwinning op Lazio van twee weken terug geen vervolg kunnen geven. In het uitduel met de Romeinen had de ploeg van trainer Arne Slot in grote delen van de wedstrijd weliswaar het beste van het spel, maar Ciro Immobile zorgde ervoor dat de Rotterdammers opnieuw onderuit gingen in Stadio Olimpico.

Lazio
Lazio
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord maakte twee weken geleden nog grote indruk door Lazio in de eigen Kuip met 3-1 te verslaan, maar had het dinsdagavond in Rome lastiger. Hoewel de oproep van trainer Maurizio Sarri aan de fans niet tot een vol Stadio Olimpico had geleid, zag de Italiaanse coach zijn ploeg in de openingsfase wel het heft in handen nemen. Het leidde niet tot grote kansen, wel incasseerde Bart Nieuwkoop al binnen een minuut een gele kaart wegens vasthouden van Mattia Zaccagni.

Dat was geen lekker begin van de avond voor Nieuwkoop en die eindigde nog vervelender voor de rechtsback. De man die zaterdag nog matchwinner was tegen RKC Waalwijk moest al na twintig minuten de strijd staken na een vervelende botsing met Elseid Hysaj. Nieuwkoop bleef aangeslagen op de grond liggen en moest per brancard van het veld worden gedragen. Zo moest Slot noodgedwongen al vroeg in de eerste helft zijn eerste wissel doorvoeren, maar dat pakte niet slecht uit.

Met Gernot Trauner voor het eerst sinds het uitduel met Atlético Madrid weer in het centrum van de achterhoede en Lutsharel Geertruida op de rechtsbackpositie, kreeg Feyenoord namelijk meer en meer de controle over het duel. Dat resulteerde na een half uur ook in de eerste grote kans voor Santiago Giménez. De Mexicaanse spits scoorde vorige week bij zijn CL-debuut direct twee keer voor Feyenoord, maar nu hield Lazio-doelman Ivan Provedel zijn diagonale inzet uit het doel.

Vier minuten later legde Feyenoord de mooiste aanval van de eerste helft op de mat. Na een fraai driehoekje tussen Igor Paixão, Mats Wieffer en Quinten Timber, was het Paixão die rakelings naast schoot. Het was de volgende indicatie dat de Rotterdammers steeds meer de overhand kregen. En juist op dat moment leidde balverlies van Timber de voorsprong van Lazio in. Omdat Geertruida buitenspel ophief, kon Immobile af op Justin Bijlow. De spits omspeelde de keeper vakkundig en rondde af: 1-0.

Met zijn 200ste goal in dienst van Lazio bewees Immobile op 33-jarige leeftijd nog steeds van waarde te kunnen zijn, al kwam de geslepen spits verder nauwelijks in het spel voor. Feyenoord slaagde er aan de andere kant echter ook niet in om Giménez te bereiken toen het na rust op jacht ging naar de gelijkmaker. Pas toen Paixão halverwege de tweede helft een vrije trap voor het doel slingerde, dook de Eredivisie-topschutter weer eens op. De bal verdween echter voorlangs.

Meer grote kansen bleven uit, ook toen Slot in de slotfase al zijn troefkaarten op tafel legde. Met eerst Alireza Jahanbakhsh, Luka Ivanusec en vervolgens ook nog Antoni Milambo en Ayase Ueda binnen de lijnen. De Japanse spits was in de slotminuut nog dicht bij, maar kon niet voorkomen dat Feyenoord opnieuw verloor in Stadio Olimpico. Vorig seizoen waren Lazio en AS Roma daar ook al te sterk. De Rotterdammers geven de regie in Groep E zo uit handen en zakken naar plek drie.