Slot heeft geschorste Kramer toch gezien en komt met nieuws over geblesseerd duo

Reacties

Na een op zijn zachtst gezegd turbulente bekerwedstrijd tegen Ajax, wacht Feyenoord volgende week opnieuw een grote afspraak in De Kuip: AS Roma komt op bezoek. Eerst moet de koploper van de Eredivisie drie punten richting de titel zien te halen tegen RKC Waalwijk, dat zondag te gast is in Rotterdam. Trainer Arne Slot blikt vooruit.

Slot heeft geschorste Kramer toch gezien en komt met nieuws over geblesseerd duo
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
5 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Hoe gaat het met de ploeg? 'We balen van de nederlaag, dat mag helder zijn. Gisteren waren we vrij, vandaag hebben we getraind. Als je vrij bent, blijf je in de teleurstelling hangen. Op het veld krijg je de benodigde energie voor zondag.' En wat mogen we zondag verwachten?

'Ik verwacht dat RKC ons weerstand zal bieden, ik heb met Feyenoord drie keer tegen RKC gespeeld en het drie keer heel moeilijk gehad. Ze hebben een heel goede ploeg en een heel goede trainer. Goede individuen, goede presentatie en ze zijn flexibel. Ze kunnen met vijf of met vier verdedigers komen, ze kunnen hoog druk zetten of juist laag staan. En ze kopen slim in, ze pikken spelers op die in een moeilijke fase zitten en die bloeien dan weer op. Ontzettend knap', vindt Slot.

Één van die opbloeiers is Michiel Kramer, die zondag geschorst is. 'Michiel kwam van de week nog onze ballen ophalen, daar traint de tegenstander graag mee. Hij is één van die spelers die ik schetste, hij had het elders moeilijk maar bij RKC komt hij weer helemaal tot bloei. Hij is een doelpuntenmaker, en daar heb je er liefst niet te veel van bij de tegenstander. Voor ons is het goed nieuws dat hij niet meedoet.'

Ook werd nog gevraagd naar de fitheid van twee geblesseerde Feyenoorders: verdediger Lutshrarel Geertruida en doelman Justin Bijlow. 'Lutsharel traint inmiddels een week mee. Hij had woensdag heel graag alweer bij de selectie gezeten, dat vonden we te riskant. Zondag zal hij zeker bij de selectie zitten, en hij is beschikbaar om basisspeler te zijn. Justin traint deze week weer mee. Het is heel goed om hem heel fit en heel gretig te zien. Het zou kunnen dat hij tegen AS Roma beschikbaar is', keek Slot vast naar de wedstrijd van aanstaande donderdag.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer M. Kramer
Meer over M. Kramer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.