RKC Waalwijk loopt nog geen polonaise: 'Dit is pas de eerste stap'

RKC Waalwijk-aanvoerder Michiel Kramer wil de polonaise nog niet lopen na de overwinning op Vitesse. In eigen huis werd de degradatiekraker zaterdagavond in Brabants voordeel beslist, maar volgens de ervaringsdeskundige in de strijd tegen degradatie is er nog niets beslist.

RKC Waalwijk
3 - 1
Vitesse
Vitesse

'Ik heb het grootste deel van mijn carrière onderin de Eredivisie gespeeld', glimlachte Kramer na de zege op Vitesse bij ESPN. 'Ik word er niet meer warm of koud van, zulke wedstrijden. Dat is niet arrogant bedoeld, maar ik weet dat zulke wedstrijden ertussen zitten. Dan maakt het niet uit hoe je wint.'

Met Excelsior, SC Heerenveen, Almere City en FC Volendam als de komende tegenstanders, is dit pas de eerste stap. 'Volgende week is ook nog een aardig wedstrijdje', doelde Kramer op het treffen met concurrent Excelsior. 'Dit geeft vertrouwen, maar we moeten nog niet in de hosanna-stemming zijn. Het is maar een wedstrijd. Het kan nog beide kanten opvallen. Natuurlijk zijn we blij en opgelucht, maar dit is pas de eerste stap.'

Het spel van de eerste helft geeft in elk geval wel vertrouwen. 'Dat was aardig tot goed. We komen van best wel ver. Als wij vier à vijf kansen per helft krijgen, is dat best wel prettig. We hadden een veldoverwicht. Maar de tweede helft is het andersom en gooit Vitesse de schroom van zich af. De 2-1 valt eigenlijk uit het niets.'

Fraser
RKC Waalwijk-trainer Henk Fraser was uiteraard ook erg blij met de overwinning, maar zag het na de gelijkmaker net als Kramer nog bijna misgaan. 'Als zij de 1-2 maken, denk ik dat je een pak slaag krijgt nog. Op dat moment ligt het momentum bij Vitesse. Zij wilden koste wat het kost winnen en namen meer risico.'

Dat zijn oude werkgever Vitesse door de nederlaag dieper wegzakt in het degradatiemoeras, doet Fraser pijn. 'Ik heb daar een fantastische tijd gehad, een prijs mogen winnen met die club. Ik houd Vitesse altijd in de gaten. Dus dit raakt je, het zijn fijne mensen. Maar ik denk op dit moment aan mijn eigen hachje.'