Setién klaagt over harde speelstijl Getafe: '29 overtredingen…'

Quique Setién is opgelucht dat Barcelona geen schade heeft opgelopen bij de thuiswedstrijd tegen Getafe (2-1). De coach sprak van een moeilijk duel en dat had volgens hem onder meer te maken met het harde spel van de tegenstander.

Het kwam al vaak tot een clash tussen Setién en Pepe Bordalas. Grote tegenpolen zijn er waarschijnlijk niet in het Spaanse trainersgilde, het is de romanticus van Barcelona tegen de pragmaticus van Getafe. De twee weigerden elkaar ook een hand te geven voorafgaand aan het duel zaterdagmiddag.

Setién wilde daar na afloop tegenover Spaanse media niet op ingaan. Hem werd voorgelegd dat het ook buiten de lijnen een strijd was. 'Nee, de wedstrijd werd gespeeld op het veld', pareerde de opvolger van Ernesto Valverde de vraag. En hoe zat het dan met zijn klachten bij de scheidsrechter? Setién: 'Zij hebben liefst 29 overtredingen gemaakt en wij eindigen de wedstrijd met één kaart meer dan de tegenstander.'

Getafe-coach Bordalas wilde niets weten van de klachten van Setién en vond het maar onfatsoenlijk dat hij geen hand had gekregen van zijn collega. 'Normaal gesproken is het aan de coach van de thuisploeg om de andere trainer te verwelkomen', legde de trainer van de Europa League-opponent van Ajax uit.

Over de wedstrijd verwoordde Bordalas zijn frustraties als volgt: 'We hadden meer verdiend. We hebben een groot deel van de wedstrijd op de helft van de tegenstander gespeeld en ze onder druk gezet. Maar we zijn maar een kleine ploeg en missen ook wat kwaliteit. We hebben de wedstrijd uiteindelijk in acht minuten verloren. De verklaring voor de nederlaag is dat zij de beste speler van de wereld hebben: Lionel Messi. Maar het is ons gelukt Barcelona het in Camp Nou lastig te maken en daar feliciteer ik mijn team voor.'