Senesi en Bournemouth verlengen knappe reeks, zorgen Leicester groeien

In de kelder van de Premier League heeft Leicester City zaterdag wederom slechte zaken gedaan. Het Bournemouth van oud-Feyenoorder Marcos Senesi ontpopt zich ondertussen tot een van de revelaties van het seizoen, maar kwam bij Fulham niet verder dan een gelijkspel. Wolverhampton Wanderers drukte Nottingham Forest dieper in de problemen.

Fulham
Fulham
2 - 2
AFC Bournemouth

Met Senesi aan de aftrap begon Bournemouth aan de ontmoeting met Fulham. De promovendi begonnen allebei prima aan hun rentree in de Premier League en proberen zo snel mogelijk afstand te nemen van de gevarenzone. Vijf keer op rij was Bournemouth al ongeslagen, sinds het op bezoek bij Liverpool een gigantische oorwassing (9-0) kreeg. Fulham - zonder Kenny Tete - ging de afgelopen twee duels juist hard onderuit.

Op Craven Cottage hoefde de neutrale toeschouwer zich niet te vervelen. Nog geen twee minuten hadden de gasten nodig om Fulham te verrassen. Voormalig Vitesse-aanvaller Dominic Solanke wist doelman Bernd Leno meteen te verschalken. Overigens was de vreugde niet van lange duur, want verdediger Issa Diop trok de stand twintig minuten later gelijk. Het leek het moment voor de ploeg van trainer Marco Silva om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar via een doelpunt van Jefferson Lerma, op aangeven van Solanke, was Fulham weer terug bij af (1-2).

In de tweede helft voerde de thuisploeg het tempo op. Met veel energie en druk vooruit, onder aanvoering van aanvalsleider Aleksandar Mitrovic, ging het op jacht op de gelijkmaker. En die kwam, niet geheel toevallig van Mitrovic zelf. De spits schoot vanaf elf meter zijn zevende treffer van het seizoen tegen de touwen. In de zoektocht naar de winnende treffer liepen beide ploegen zich echter stuk, hoewel Mitrovic meermaals gevaarlijk werd. Daardoor eindigde een spektakelstuk in een gelijkspel en bleef Bournemouth voor de zesde keer op rij ongeslagen.

Wolverhampton Wanderers
1 - 0
Nottingham Forest

Wolverhampton Wanderes en Nottingham Forest kenden allebei een vervelende start van het seizoen. Met een verzameld aantal van respectievelijk zes en vijf punten stond de druk zaterdagmiddag al direct op beide teams. Met Diego Costa als aanvalsleider begon het Portugees getinte Wolves aan het duel. De geplaagde Forest-manager Steve Cooper, al sinds 14 augustus op zoek naar een zege, koos er opnieuw voor om de van Manchester United overgekomen Jesse Lingard op de bank te laten plaatsnemen.

In het Molineux Stadium werd het geen wervelend schouwspel. Beide ploegen leken geregeerd door angst en probeerden vooral de weg naar het eigen doel gesloten te houden. Het leverde een stroperige eerste helft op. Vlak na rust kon Wolves dankzij een strafschop van Rúben Neves echter het verschil maken. De Portugees schoot raak en Forest kon aan de achterstand in het restant van het duel geen verandering meer in brengen. Zeker ook omdat Brennan Johnson elf minuten voor tijd een strafschop miste. Daardoor zakte de ploeg van Cooper weg naar de laatste plaats op de ranglijst.

Leicester City
0 - 0
Crystal Palace

Leicester City lijkt langzamerhand serieus in de problemen te gaan komen. De kampioen van 2016 heeft een flinke jas uitgedaan en komt maar niet tot winnen. Tegen Crystal Palace was er op eigen veld een uitgelezen kans om aansluiting te vinden bij de onderkant van de middenmoot. Palace-doelman Vicente Guaita bleek echter een sta-in-de-weg en ook de ingevallen routinier Jamie Vardy kon het verschil niet maken. Daardoor eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel en daar zullen vooral de gasten tevreden mee zijn.