Scorende Joosten went bij VVV: 'Moet de namen nog oefenen'

Patrick Joosten werd donderdag nog gepresenteerd bij VVV-Venlo en was zaterdag al trefzeker voor zijn nieuwe club. De 22-jarige huurling van FC Utrecht bezorgde de ploeg van trainer Maurice Steijn een punt tegen SC Heerenveen (1-1).

'De eerste paar balcontacten waren nog best slordig, maar om dan opeens de bal voor mijn voeten te krijgen en binnen te schieten… Heerlijk', zei Joosten bij FOX Sports. 'Ik ben hier pas drie dagen en moet de namen van mijn ploeggenoten nog een beetje oefenen. VVV is een warme club, ik ben blij om hier te zijn. Steijn heeft me bij het gesprek een goed gevoel gegeven.'

Steijn liet Joosten direct na rust invallen voor Martin Samuelsen, omdat hij vond dat er iets anders moest bij VVV. 'Het overkwam ons vorige week al in Utrecht. Dat was ook een matige, slappe eerste helft. De hele tweede helft was veel beter, maar in de laatste twintig minuten gingen alle remmen los om de winst te pakken. Voor rust liet Heerenveen ons ook opbouwen en het spel speelde zich rond de middenlijn af. Buiten het doelpunt liet Heerenveen ook niet veel zien. Het was een saaie eerste helft.'

Lammers
Aan de kant van Heerenveen maakte Sam Lammers zijn eerste goal voor de Friezen, maar door de gelijkmaker van Joosten had de treffer een zure nasmaak. 'Ik sta hier met een dubbel gevoel. Voor mij is het mooi dat ik mijn eerste goal heb gemaakt, maar dat het niet de winnende was, is natuurlijk jammer. Het was een goede bal vanuit de centrale verdediging en ik neem hem in een beweging mee. Hij zat er goed in.'

Lammers maakte zich na een doelpuntloos begin bij Heerenveen weinig zorgen. 'Als je drie wedstrijden speelt, vijf uitgelezen kansen mist en nog op nul staat, kun je aan jezelf gaan twijfelen. Ik had nog geen grote kansen gehad, dus ik moest vooral hard werken. Die kansen zouden wel komen en dat gebeurde.'

Trainer Jan Olde Riekerink kon wel leven met een punt bij VVV. 'Dit is voor ons puntenverlies met perspectief. We waren goed in balans en speelden volwassen. Dat is voor ons de grootste winst. In de laatste twintig minuten lieten we ons terugdringen. We spelen ook nog op kunstgras, dat zijn we niet gewend. Onder die druk moeten we blijven voetballen, maar daar hadden we moeite mee.'