Utrecht laat pechvogel Joosten vlieguren maken bij VVV

Reacties

VVV-Venlo heeft zich een dag voor het verstrijken van de transferdeadline nog versterkt met Patrick Joosten. De 22-jarige vleugelspits komt op huurbasis over van FC Utrecht, dat tegelijkertijd een optie heeft toegevoegd aan het nog twee jaar doorlopende contract van de aanvaller om dat met een jaar te verlengen.

Utrecht laat pechvogel Joosten vlieguren maken bij VVV

Joosten krijgt in Venlo de kans weer vlieguren te maken, nadat hij afgelopen seizoen door een zware knieblessure helemaal niet in actie kwam voor de hoofdmacht van Utrecht. In de eerste twee jaar nadat hij was overgekomen van NEC was de voormalig jeugdinternational nog goed voor veertig officiële duels namens de Domstedelingen, waarin hij vier keer scoorde.

Joosten is inmiddels weer fit en zat bij de eerste drie competitieduels van het seizoen ook op de bank bij Utrecht, maar speelminuten waren tot nu toe niet voor hem weggelegd. Door de 'breedte en de sterkte van de selectie' van de Domstedelingen valt ook niet te garanderen dat daar verandering in komt. Daarom mag de linksbuiten nu op tijdelijke basis naar VVV vertrekken.

'Patrick is na lang blessureleed weer fit en is in een fase van zijn loopbaan aanbeland waarin het van groot belang is om wedstrijden op Eredivisie-niveau te spelen. Dit perspectief kan VVV op dit moment beter bieden, wat goed is voor Patrick, maar uiteraard ook voor ons', zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van Utrecht, dat het vertrouwen in hem uitspreekt met de optie tot verlenging.

Voor VVV is Joosten een welkome versterking. 'Met de komst van Patrick krijgt onze selectie opnieuw een impuls. Het vergroot de concurrentie in de aanval en dat is altijd positief. De technische staf krijgt weer extra mogelijkheden. Voor alle betrokkenen een prettig gegeven', zegt manager Stan Valckx. Joosten kan zaterdag tegen SC Heerenveen al debuteren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.