Schreuder deinst niet terug en trekt vergelijking met Ajax en Feyenoord

Reacties

Voor Alfred Schreuder is het seizoen 2019/20 bij 1899 Hoffenheim zaterdag officieel van start gegaan. De 46-jarige trainer werkte met zijn spelers de eerste training af, onder het toeziend oog van veel toeschouwers.

Schreuder deinst niet terug en trekt vergelijking met Ajax en Feyenoord

Na afloop sprak Schreuder samen met sportief directeur Alexander Rosen het verzamelde journaille toe en ging hij verder in op zijn aanstelling bij Hoffe. 'Ik ben echt heel blij dat ik hier ben. Ik ben trots om nu de trainer van Hoffenheim te zijn', sprak de Nederlander.

'Ik heb veel zin om een nieuw hoofdstuk te schrijven met deze club. We hebben een sterke selectie en ik ben er honderd procent zeker van dat we onze doelen zullen bereiken', aldus Schreuder, wiens voorganger Julian Nagelsmann de club achtereenvolgens naar de vierde, derde en negende plaats in de Bundesliga loodste.

Schreuder maakte zelf enige tijd deel uit van de technische staf van Nagelsmann en zag met eigen ogen welke groei de club doormaakte. 'De periode onder zijn leiding was heel succesvol. Dat heeft natuurlijk met zich meegebracht dat het verwachtingspatroon anders is geworden. Daar ben ik me ook van bewust.'

'Maar bij Ajax was de druk ook zeer hoog, net zoals de verwachtingen hoog waren toen ik als speler uitkwam voor Feyenoord. Ik ben bekend met dat soort situaties', verzekerde Schreuder, die van oktober 2015 tot januari 2018 werkzaam was in de Wirsol Rhein-Neckar-Arena.

Een aanzienlijk deel van de selectie die hij als assistent meemaakte is nog aanwezig bij de club. 'Ik heb de jongens al uitgelegd dat ik als hoofdtrainer andere keuzes zal maken dan ik deed toen ik nog assistent-trainer was. Dat begrepen ze.'

Geen klassieke assistent
Directeur Rosen zei blij te zijn dat hij naast Schreuder plaats kon nemen op de eerste dag van het nieuwe seizoen. 'Ik herinner me nog goed dat wij als club voor het eerst contact met hem legden. We konden het meteen goed met elkaar vinden en ik had al vlot in de gaten dat Alfred geen klassieke assistent-trainer is', aldus Rosen.

'Het was voor hem een bijzondere kans om met een zeer ervaren trainer als Huub Stevens samen te kunnen werken. Alfred was in die tijd al een manager op het trainingsveld, ook al nam Huub uiteindelijk de definitieve beslissingen', gaf de directeur aan. 'Na zijn overstap naar Ajax hebben we altijd contact met hem gehouden. En toen wij eenmaal op het punt kwamen dat we keuzes moesten gaan maken, was Alfred van meet af aan kandidaat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer 1899 Hoffenheim
Meer over 1899 Hoffenheim
Meer A. Schreuder
Meer over A. Schreuder
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.