Al-Ain handelt snel en is al akkoord met opvolger ontslagen Schreuder

Reacties

Alfred Schreuder is na een paar maanden alweer vertrokken bij Al-Ain. Niet vanwege de slechte resultaten, integendeel, maar vanwege een verschil van inzicht tussen de club en de trainer (en zijn staf). Het contract van Schreuder is ontbonden. Al-Ain heeft in Hernán Crespo al direct een opvolger gevonden.

Al-Ain handelt snel en is al akkoord met opvolger ontslagen Schreuder
© Pro Shots

De 51-jarige Schreuder tekende eind mei een contract in Abu Dhabi. Het was zijn eerste klus na zijn vervelende vertrek bij Ajax in januari. Het seizoen in de Verenigde Arabische Emiraten begon in augustus en de resultaten waren prima. Schreuder stond bij vijftien wedstrijden voor de groep en won er dertien. Alleen van Al-Nasr en Al-Wasl werd verloren.

Dinsdag won Al-Ain in de Aziatische Champions League nog met 2-3 van het Saoedische Al-Fayha. Toch maakt de club een dag later bekend dat de samenwerking met Schreuder is beëindigd. Al-Ain meldt in zijn statement dat vanwege een verschil van inzicht tussen de club en de trainer (en zijn staf) besloten is om per direct uit elkaar te gaan.

Overigens heeft Al-Ain de opvolger van Schreuder al gevonden. Zeven uur na het ontslag van Schreuder maakte de club bekend een principeakkoord te hebben bereikt met Crespo. Hij zal in de komende dagen afreizen naar de Verenigde Arabische Emiraten om zijn contract te ondertekenen. Eerder werkte Crespo als trainer bij Modena, Banfield, Defensa y Justicia, São Paulo en Al-Duhail.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.