'Schotse en Engelse interesse voor FC Volendam-uitblinker Mbuyamba'

Reacties

Xavier Mbuyamba heeft zich volgens Sky Sports in de kijker gespeeld in het Verenigd Koninkrijk. Schots kampioen Celtic en Watford, uitkomend in het Engelse Championship, zouden de verdediger in het vizier hebben. 

'Schotse en Engelse interesse voor FC Volendam-uitblinker Mbuyamba'
© Pro Shots

Mbuyamba (21) is dit seizoen uitgegroeid tot een steunpilaar bij het FC Volendam van trainer Wim Jonk. De 1.95 meter lange verdediger is niet alleen in defensief opzicht belangrijk voor de Volendammers, ook aanvallend onderscheidde hij zich met vijf competitiegoals.

De ontwikkeling van Mbuyamba blijft naar verluidt niet onopgemerkt in Schotland en Engeland. Celtic, dat dit seizoen voor de 53ste keer landskampioen werd, zou in de talentvolle mandekker de nieuwe Virgil van Dijk zien. Van Dijk verdiende in zijn tijd bij Celtic een transfer naar de Engelse Premier League.

Mbuyamba is bezig aan zijn eerste seizoen in de Eredivisie: Volendam nam de Limburger vorig jaar zomer over van Chelsea, waar hij in de jeugdopleiding speelde. De verdediger kwam eerder uit in de jeugd van MVV Maastricht en Barcelona. Bij Volendam heeft Mbuyamba nog een contract tot de zomer van 2025.

Spelersprofiel

Mbuyamba


Geboortedatum:
31 december 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Maastricht
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,96 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
FC Volendam
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.