Scholes pakt Antony aan en ziet Ten Hag 'complete nonsens' verspreiden

Paul Scholes begrijpt weinig van de uitleg die Erik ten Hag zondag gaf over de reserverol van Cristiano Ronaldo tegen Manchester City. De trainer van Manchester United liet Ronaldo 'uit respect' voor diens 'grote carrière' niet invallen bij een grote achterstand. Donderdagavond had de aanvaller wel een basisplek in het Europa League-duel met Omonia Nicosia.

Omonia Nicosia
2 - 3
Manchester United

Voorafgaand aan de wedstrijd op Cyprus sprak Scholes in de studio van BT Sport zijn onbegrip uit over de uitleg van Ten Hag. 'Als hij dat zegt, snapt hij volgens mij de mentaliteit van een grote speler niet. Cristiano had natuurlijk willen starten en oogde boos op de bank. Als topspeler, een van de beste die er ooit is geweest, wil je het veld op komen om de wedstrijd te kunnen beïnvloeden. Het was 4-0 bij rust, wat dan nog?'

Volgens Scholes wilde Ronaldo 'gewoon op het veld staan'. 'Het is in mijn optiek complete nonsens om hem vanwege zijn carrière op de bank te houden. Die man, en dat geldt voor iedereen, wil gewoon op het veld staan. Hij ziet dat de ploeg het moeilijk had in de eerste helft en wil daar iets aan doen', aldus de oud-middenvelder. 'Ik zeg niet dat hij vier keer gescoord zou hebben als invaller, maar hij had er wel willen staan. Ik vind het van minder respect getuigen om hem op de bank te laten om de wedstrijd te bekijken.'

Tegen Omonia (2-3 zege) speelde Ronaldo negentig minuten mee. Hij gaf een assist bij de 1-3 van Marcus Rashford, maar moet nog wel blijven wachten op zijn zevenhonderdste officiële doelpunt in clubverband. Twaalf minuten voor tijd liet Ronaldo een gigantische kans onbenut: op vijf meter van het doel stuitte hij op de paal. The Sun spreekt van een 'shockerende misser' en stelt dat Ronaldo een 'horroravond' beleefde.

Na de wedstrijd zei Ten Hag dat hij het spel van zijn ploeg in de eerste helft 'te statisch' vond. Scholes begreep wat de trainer daarmee bedoelde. Volgens de clubicoon verzuimde zowel Jadon Sancho als Antony om achter de verdediging te lopen. 'Antony oogt een beetje als een one-trick pony. Hij snijdt steeds naar binnen en kiest voor een pass naar de back of een schot. Je zou denken dat hij zich daarin moet ontwikkelen. Maar hij is pas net begonnen, dat weten we.'

De misser van Cristiano Ronaldo is te zien vanaf minuut 3:02.