Invallers Rashford en Martial behoeden Man Utd voor afgang op Cyprus

Manchester United heeft in de Europa League met 2-3 gewonnen bij Omonia Nicosia. De ploeg van Erik ten Hag ging met een achterstand rusten, maar in de tweede helft stelde de Engelse recordkampioen orde op zaken door treffers van invallers Marcus Rashford en Anthony Martial.

Omonia Nicosia
2 - 3
Manchester United

Vanaf minuut éen nam United het heft in handen in Nicosia. Eerst met kleine kansjes zoals voor Jadon Sancho en Cristiano Ronaldo, later met serieuze mogelijkheden. Bruno Fernandes kwam het dichtst bij de 0-1, maar de Portugees trof met zijn schot de lat. United bleef de betere ploeg, maar kon niet meer tot groot gevaar komen. Aan de overkant was de eerste kans meteen raak.

Tyrell Malacia leidde het onheil in met knullig balverlies, waarna het helemaal open kwam te liggen. De Cyprioten counterden snel en de tegenstoot werd tot doelpunt gepromoveerd door de Iraniër Karim Ansarifard: 1-0 voor de ploeg van Neil Lennon, geheel tegen de verwachtingen in. Het doelpunt gaf Omonia zowaar een beetje zelfvertrouwen, maar ondanks een paar dreigende momentjes bleef het bij dat ene doelpunt in de eerste helft.

Na rust, Ten Hag greep in door Malacia en ook Sancho te wisselen, stelde United orde op zaken. Invaller Marcus Rashford had daar een belangrijke rol in. De aanvaller scoorde met een fraai krullend schot de gelijkmaker, en enkele minuten later gaf hij een mooi hakje als assist voor de 1-2. Deze keer was het afronden voorbehouden aan Anthony Martial, ongeveer een minuut na het invallen van de Fransman. De thuisploeg had gelijk een dikke kans op 2-2, maar Bruno Felipe slaagde er niet om de bal over David de Gea heen te stiften.

Ronaldo kreeg een klein kwartier voor tijd dé kans op 1-3, maar de Portugees trof de paal in vrije positie op vijf meter van het inmiddels door keeper Fabiano verlaten doel. CR7 was succesvoller als aangever: zijn steekbal vond Rashford op enkele meters van het doel, en die scoorde eenvoudig.

De Cyprioten gaven niet op: aan de overkant lag ook meteen de 2-3 in het net. De ingevallen Nikolas Panagiotou kreeg, met een gelukje, de voorzet voor zijn voeten en rondde overtuigend af. Verder dan dat liet United het niet komen. Een echt slotoffensief kwam er niet, waardoor de punten niet meer in gevaar kwamen.

Sheriff Tiraspol
0 - 2
Real Sociedad

In de andere wedstrijd in de poule had Real Sociedad een gemakkelijke avond tegen Sheriff Tiraspol. De Spanjaarden wonnen met 0-2 door doelpunten van David Silva en Aritz Elustondo. Daardoor heeft Sociedad na drie wedstrijden negen punten. United volgt met zes, Sheriff heeft er drie en Omonia staat nog op nul.