Ten Hag openbaart wat hij in de rust zei

Reacties

Erik ten Hag, de trainer van Manchester United, zag zijn ploeg een achterstand ophalen tegen Omonia Nicosia. De Engelsen wonnen uiteindelijk met 2-3 op Cyprus. Na afloop stond Ten Hag de Engelse zendgemachtigde BT Sports te woord.

Ten Hag openbaart wat hij in de rust zei
© Pro Shots
Omonia Nicosia
Omonia Nicosia
2 - 3
Manchester United
Manchester United

Hun voornaamste vraag: wat heeft de trainer in de rust gezegd? 'Dat we meer moesten rennen. Het was te statisch. We moeten zorgen dat de tegenstanders bewegen en dat we achter hen opduiken, daarom hebben we twee keer gewisseld. Dat heeft vandaag echt invloed gehad', aldus Ten Hag, die in de rust Marcus Rashford en Luke Shaw inbracht. 'Na de 1-0 uit het niets speelden we tien slechte minuten, dat mag niet gebeuren.

Een andere invaller, Anthony Martial, zorgde voor de derde goal. Zijn rentree na een blessure deed Ten Hag goed. 'We hebben hem in de voorbereiding al gezien. Het was een enorme domper dat hij geblesseerd raakte, dat had een invloed op ons spel.' Na deze wedstrijd kijkt de trainer al direct uit naar de volgende, zondagavond uit tegen Everton. 'Dit was een opwarmer voor zondag, dan zullen we weer top moeten zijn.'

Één van die invallers die de trainer looft is dus Rashford. Ook hij verscheen voor de camera. 'We speelden goed tot zij scoorden, zag ik vanaf de bank. Ten Hag vroeg me, toen ik inviel, om dynamisch te zijn en zorgvuldig met mijn kansen om te gaan', sprak Rashford, die nog gevraagd werd naar de rol van Anthony Martial, die eveneens in werd gebracht.

'Anthony is al tijden een belangrijke speler voor ons. Als hij er zin in heeft, is hij ongelofelijk. Het was fijn dat ik hem vandaag een assist mocht geven, we gaan proberen om dat vaker te doen', aldus de aanvaller, die positief afsloot. 'Dit hadden we nodig na de nederlaag tegen Man City. We moeten nog wel werken aan de fouten die we hebben gemaakt vanavond, vooral verdedigend. Als we dat doen, komt het goed.'

UEFA Europa League

Stand Groep E UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Sociedad
6
5
0
1
10-2
+8
15
2
Manchester United
6
5
0
1
10-3
+7
15
3
Sheriff Tiraspol
6
2
0
4
4-10
-6
6
4
Omonia Nicosia
6
0
0
6
3-12
-9
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.