Schlemiel Bacuna laat positie Stam verder wankelen

De druk op de positie van Jaap Stam als manager van Reading blijft maar toenemen. Dinsdagavond verloor de ploeg in eigen huis met 1-3 van Sheffield United. Leandro Bacuna was de grote schlemiel bij Reading.

De eerste helft bleek funest voor de manschappen van Stam. Reading, waar Joey van den Berg, Pelle Clement en Bacuna een basisplaats hadden, incasseerde doelpunten van Billy Sharp (rebound) en Mark Duffy (fraai schot in de bovenhoek).

Reading kwam vlak na rust nog wel terug tot 1-2 via Omar Richards, die scoorde nadat een vrije trap van Bacuna nog werd gestopt. Hoewel Bacuna belangrijk was bij de aansluitingstreffer, groeide de ex-speler van FC Groningen uiteindelijk uit tot de grote schlemiel.

Leandro Bacuna zal de wedstrijd tegen Sheffield United heel snel willen vergeten.

Na een uur spelen faalde Bacuna namelijk vanaf elf meter. Direct na de gemiste penalty kwam Sheffield via de tweede goal van Sharp, die Van den Berg te snel af was, op 1-3. De furieuze Stam greep in door Bacuna naar de kant te halen, maar een zestiende competitienederlaag werd niet meer voorkomen.

Reading heeft na 34 duels 34 punten en staat nog slechts vier punten boven de degradatiestreep in het Championship, terwijl de club vorig seizoen nog op het nippertje naast promotie naar de Premier League greep. De positie van Stam staat dan ook zwaar onder druk. Diverse Engelse media vermoeden dat een ontslag aanstaande is en schrijven daar al maanden over, maar Reading trok zich daar (nog) niets van aan.