'Schandalige' beelden van feestende Argentijnse spelers gaan rond

Reacties

Beelden van de feestvreugde bij Argentinië na de zege op Nederland zorgen voor afkeurende reacties. Lautaro Martínez en Exequiel Palacios duwden een beveiliger weg die de tribunes in de gaten hield.

'Schandalige' beelden van feestende Argentijnse spelers gaan rond
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

Met name in de Spaanstalige media worden de beelden uitgelicht. Sportkrant AS spreekt van 'een van de meest verwerpelijke gebeurtenissen op het WK', terwijl COPE de actie 'schandalig' vindt. Op TikTok zijn de beelden al ruim vijf miljoen keer bekeken.

De FIFA kondigde daags na de kwartfinale aan ongeregeldheden te onderzoeken die zich voordeden tijdens en na de wedstrijd. Onderzocht wordt of Nederland en Argentinië artikel 12 en artikel 16 hebben overtreden. Artikel 12 gaat over wangedrag van spelers en coaches en artikel 16 gaat over de orde en veiligheid bij wedstrijden.

De wereldvoetbalbond liet in het statement niets los over welke incidenten nader worden bekeken. In het geval van Nederland wordt alleen het mogelijk overtreden van artikel 12 onderzocht. Het is goed mogelijk dat het incident rondom de beveiliger valt onder artikel 16 en wordt onderzocht, maar daarover is niets bekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.