Verhitte clash Nederland-Argentinië krijgt mogelijk staartje: FIFA start onderzoek

Reacties

De FIFA is na de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië een tuchtprocedure gestart tegen de KNVB en de Argentijnse bond. In een incidentrijke ontmoeting werd het Nederlands elftal vrijdagavond na een strafschoppenserie uitgeschakeld.

Verhitte clash Nederland-Argentinië krijgt mogelijk staartje: FIFA start onderzoek
© Pro Shots
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

De FIFA bericht zaterdag dat in het geval van halve finalist Argentinië wordt onderzocht of ze artikel 12 en artikel 16 hebben overtreden tijdens en na de wedstrijd tegen Oranje. Artikel 12 gaat over wangedrag van spelers en coaches en artikel 16 gaat over de orde en veiligheid bij wedstrijden.

De wereldvoetbalbond laat in het statement niets los over welke incidenten nader worden bekeken. In het geval van Nederland wordt alleen het mogelijk overtreden van artikel 12 onderzocht. De FIFA heeft geen indicatie gegeven wanneer het onderzoek mogelijk wordt afgerond en of dat eventueel gevolgen heeft voor Argentinië in de halve finale tegen Kroatië (dinsdag).

De Spaanse arbiter Antonio Mateu Lahoz deelde in totaal achttien gele kaarten uit. Denzel Dumfries kreeg tijdens de strafschoppenserie twee keer geel en is daardoor geschorst voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk in maart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.