Dumfries na rode kaart tegen Argentinië geschorst voor kraker

Reacties

Denzel Dumfries heeft een schorsing overgehouden aan de wedstrijd tegen Argentinië. Het Nederlands elftal kan op 24 maart in de kraker tegen Frankrijk niet beschikken over de rechtsback.

Dumfries na rode kaart tegen Argentinië geschorst voor kraker
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
Nederland
Nederland

Na de wedstrijd werd pas duidelijk dat Dumfries een rode kaart had gekregen van de veelbesproken arbiter Antonio Mateu Lahoz. Mogelijk had dat te maken met het lastigvallen van Lautaro Martínez, nota bene zijn ploeggenoot bij Internazionale, voor het nemen van de beslissende Argentijnse strafschop.

Dumfries wilde na afloop niet precies toelichten wat er gebeurd was. 'Je probeert elkaar te provoceren, het gaat over en weer. Ik was zelf ook bezig … Je probeert alles te doen. Zij ook. Ik houd er niet van om naar andere spelers te wijzen, maar ik had zo mijn redenen. Of dat slim is weet ik niet… Er gebeurde iets waardoor ik reageerde.'

Met de wedstrijd tegen Frankrijk, die wordt gespeeld in het Stade de France, begint voor Oranje de kwalificatiereeks op weg naar het EK 2024. Drie dagen later wacht een thuiswedstrijd tegen Gibraltar en dan is Dumfries weer inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.