Emiliano Martínez loopt helemaal leeg over Lahoz, Van Gaal en Noppert

Reacties

Emiliano Martínez is na de overwinning van Argentinië op Nederland leeggelopen. De gevierde doelman, die twee penalty's keerde, haalde uit naar scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz en de Nederlandse bondscoach Louis van Gaal. Ook doelman Andries Noppert werkte in de afgelopen dagen op de zenuwen van Martínez.

Emiliano Martínez loopt helemaal leeg over Lahoz, Van Gaal en Noppert
© Pro Shots
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

'Het was een lastige wedstrijd', begon Martínez in een interview met beIN Sports. 'Ik vond dat wij de wedstrijd goed controleerden.' Volgens de keeper is de comeback van Nederland mede te danken aan Lahoz, die hij ervan betichtte een voorkeur te hebben voor Oranje. 'De scheidsrechter gaf alles in hun voordeel. Ze scoren daarna uit een goede kopbal, ik kon de bal niet zien. Daarna kantelde het.'

'De scheidsrechter gaf tien minuten blessuretijd, zonder reden. Hij gaf ze twee of drie keer een vrije trap buiten de zestien. Hij wilde gewoon dat ze scoorden, daar komt het op neer. Hopelijk hebben we die scheidsrechter niet meer. Hij is nutteloos', concludeerde Martínez. 'Ik hoorde Van Gaal zeggen dat ze een voordeel zouden hebben bij strafschoppen. Ik vind dat hij zijn mond moet houden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Gaal zei dat Oranje mogelijk een 'plusje' zou hebben bij een strafschoppenserie. Die quote wordt hem in Argentinië niet in dank afgenomen. Noppert zei dat hij ook van Lionel Messi 'een penalty kan stoppen'. 'Ze hebben hem geprikkeld', zei Martínez over Messi in een ander, Argentijns televisie-interview. 'Hun keeper zei dat hij een penalty zou pakken. Ik zei tegen Messi dat ze hem aan het ophitsen waren. Hij zei me: "Morgen maak ik er twee." En dat heeft hij gedaan. Hij levert altijd.

Screenshot
Martínez sloeg de uitspraken van Van Gaal zelfs op zijn telefoon op. 'Ze riepen veel onzin voor de wedstrijd. Ik heb geleerd dat je in het voetbal moet spreken op het veld. Ik haalde veel energie uit hun uitspraken voor de wedstrijd. Daar werd ik sterker van en dat heb ik ze ook verteld. Ik maakte een screenshot van de uitspraken op m'n telefoon. Ik liet het zien aan Martin Tocalli (keeperstrainer, red.) en aan mijn psycholoog. Ik zei dat het werkte als dynamiet. Ik wilde ze de mond snoeren.'

Op beelden die gemaakt zijn na de strafschoppenreeks is ook te zien dat Martínez zijn gram haalde richting de spelers van Oranje. Hij liep met ontbloot bovenlijf naar de dug-out van het Nederlands elftal en schreeuwde onder meer: 'Ik heb jullie twee keer geneukt.' Daarmee doelde hij op zijn gestopte strafschoppen van Virgil van Dijk en Steven Berghuis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.