SC Cambuur spoelt in Kralingen dubbele kater weg

Reacties

SC Cambuur gaat de winterstop in als koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Telstar won de derby tegen Jong AZ.

SC Cambuur spoelt in Kralingen dubbele kater weg
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
1 - 3
SC Cambuur
SC Cambuur

Jong Ajax had vrijdag SC Cambuur in punten achterhaald, waardoor een resultaat bij Excelsior nodig was voor de ploeg van Henk de Jong om als nummer één de winterstop in te gaan. De Friese formatie slaagde daarin met verve en revancheerde zich daarmee voor de nederlaag van vorige week tegen Jong Ajax én de uitschakeling in de strijd om de KNVB-beker na een sterk optreden tegen Feyenoord (1-2) van afgelopen donderdag.

Na een half uur in Kralingen had Cambuur een solide basis gelegd voor een overwinning. Robert Mühren en Jamie Jacobs, die beiden donderdag het bekerduel met Feyenoord hadden moeten missen, hielpen de gasten op Woudestein aan een comfortabele voorsprong.

Excelsior, dat als nummer vijf een zege nodig had om de aansluiting te behouden, kwam in de slotfase nog wel terug. De aansluitingstreffer van Rai Vloet kwam te laat om Cambuur van de zege af te houden. Sterker nog, de Friese gasten beslisten dankzij een goal van Issa Kallon het duel in z'n voordeel.

Telstar
Telstar
3 - 1
Jong AZ
Jong AZ

Jong AZ heeft het laatste voetbalweekend van de Alkmaarse club niet kunnen redden. Een dag na de nederlaag van hoofdmacht tegen Sparta Rotterdam moesten de beloftes hun meerdere erkennen in Telstar. Sparta-huurling Elayis Tavsan werd de matchwinner van de Noord-Hollandse derby. Het uitvallen van doelman Sven van Maaten vroeg in de tweede helft met een hoofdblessure was een smet op de zege van de ploeg van trainer Andries Jonker.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
29
21
3
5
68-25
+43
66
2
De Graafschap
29
17
11
1
63-28
+35
62
3
FC Volendam
29
16
7
6
57-42
+15
55
4
Jong Ajax
29
16
6
7
72-47
+25
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.