Onbeslist spektakel in Volendam, primeur Ünüvar helpt Jong Ajax

Jong Ajax heeft de achterstand op de (nog) niet spelende koploper SC Cambuur verkleind. FC Volendam en De Graafschap hielden elkaar in evenwicht.

FC Volendam
FC Volendam
3 - 3
De Graafschap

FC Volendam heeft vrijdag tegen concurrent De Graafschap de goede lijn niet doorgezet. Een week na het veroveren van de tweede periodetitel leed de ploeg van Wim Jonk na acht zeges op rij in de Keuken kampioen Divisie weer puntenverlies. Door het gelijkspel blijven de twee ploegen op een gelijk aantal punten staan.

Tot twee keer toe knokte De Graafschap zich terug van een achterstand. Daryl van Mieghem had het antwoord op de openingstreffer van Jari Valk, terwijl Mohamed Hamdaoui na een mooie solo de Volendamse 2-1 van Gijs Smal wegpoetste. In de tweede helft nam De Graafschap het voortouw. Een half uur voor tijd kopte Ralf Seuntjens de 2-3 binnen. Het was niet de winnende treffer voor de Superboeren, want dit keer toonde FC Volendam veerkracht. Die kwam tot uitdrukking in de gelijkmaker van Francesco Antonucci, die met zijn knal in de kruising zijn ploeg behoedde voor een nederlaag.

Jong Ajax
Jong Ajax
2 - 0
TOP Oss
TOP Oss

Jong Ajax heeft koploper SC Cambuur in punten achterhaald. De Amsterdamse beloftes waren op eigen veld te sterk voor TOP Oss. Op slag van rust brak Brian Brobbey de ban. De aanvaller omspeelde na een pass van Nicolas Kühn Oss-doelman Ronald Koeman en werkte de bal in het lege doel. De zestienjarige Naci Ünüvar, die vorige week debuteerde tegen SC Cambuur (0-2 zege), luisterde zijn invalbeurt in de tweede helft op met een goal. Zijn eerste treffer in het betaald voetbal bezegelde het lot van TOP Oss.

Jong FC Utrecht
0 - 3
Go Ahead Eagles

Daags na de bekerstunt tegen FC Twente heeft Go Ahead Eagles zich ook in positieve zin onderscheiden in de Keuken Kampioen Divisie. De Deventer formatie had de klus tegen Jong FC Utrecht al voor rust voor een groot deel geklaard. Twee goals van Amerikaan Mael Corboz bleken de voldoende basis voor de achtste zege van het seizoen. Na rust maakte Jenthe Mertens in de slotfase aan alle onzekerheid een einde.