Feyenoord keert dankzij Berghuis en Senesi opgelucht terug uit Friesland

Reacties

Feyenoord heeft zich donderdag als laatste geschaard bij de laatste zestien van het TOTO KNVB-bekertoernooi. SC Cambuur moest na een sterk optreden het hoofd buigen.

Feyenoord keert dankzij Berghuis en Senesi opgelucht terug uit Friesland
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Keuken Kampioen Divisie-koploper SC Cambuur kwam gehavend aan de start van het bekerduel met Feyenoord. Zo was clubtopscorer Robert Mühren net als Jarchinio Antonia te aangeslagen om aan de aftrap te komen. Ook zonder de belangrijke krachten waren de Friezen de bovenliggende partij in Leeuwarden.

Feyenoord mocht van geluk spreken dat het de eerste helft zonder schade doorkwam. Een statistiek over het aantal schoten op het Rotterdamse doel in de eerste helft vertelde het verhaal. Dit seizoen had alleen Rangers FC (13) vaker het Feyenoord-doel onder vuur genomen dan SC Cambuur (12).

Doelman Kenneth Vermeer en het aluminium stonden een beloning voor de Friese formatie in de weg. Onder anderen Issa Kallon en Erik Schouten werden een verdiende treffer onthouden.

Van Feyenoord werd in aanvallend opzicht lange tijd bitter weinig vernomen. Het duurde tot in de 54ste minuut voordat de Rotterdammers voor het eerst echt dreigend opdoken voor het Friese doel. Steven Berghuis legde bij een counter de bal panklaar neer voor Nicolai Jørgensen, die vervolgens de bal naast het doel schoof. Dertien minuten later was het Berghuis zelf die met een schitterende treffer Feyenoord toch op voorsprong bracht. De aanvaller krulde de bal met links fraai in de verre kruising.

Van een bevrijding was geen sprake. Sterker nog, Feyenoord bood in de persoon van Renato Tapia SC Cambuur de helpende hand. De Peruviaan ging in de fout bij een poging de bal aan Delano Ladan te ontfutselen. Het bleek een dure fout, want scheidsrechter Dennis Higler wees resoluut naar de stip. Robin Maulun ontfermde zich met succes over de strafschop.

Feyenoord was in het resterende kwartier van de reguliere speeltijd dicht bij een tweede treffer. De inzet van Luis Sinisterra werd van de lijn gered, terwijl Jens Toornstra de lat teisterde. In de 87ste minuut konden Dick Advocaat en co dan opgelucht ademhalen. Na een slim overstapje van Berghuis kwam de bal na een voorzet van Sinisterra voor de voeten van Marcos Senesi. De Argentijnse verdediger werkte via Doke Schmidt de bal in het Friese doel, waardoor de derde bekerwedstrijd buiten de eigen Kuip sinds 2016 toch nog in een succes eindigde voor Feyenoord.

'Zwak Feyenoord had geniale momenten Berghuis en Senesi nodig'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.